Muu

Britatort mustsõstarde ja valge šokolaadiga

Britatorti olen teinud erinevat moodi- värskete mahlaste maasikatega ja ka sidruniga. Nüüd, papakese sünnipäeva puhul:) proovisin tordi vahel mustsõstraid, mis eelnevalt sügavkülmast sulama võtsin. Ka kreemi tegin veidi teistmoodi.
Suurele rahvakogusele vastavalt tuli tort hästi suur ehk korrutasin tavalised kogused kahega. Täitsa maitsev sai!

Vaja läheb:
Põhi:

2*150 g võid
2*1,5 dl suhkrut
2*3 munakollast
2*1 muna
2*2,5 dl nisujahu
2*2 tl küpsetuspulbrit
2*1 tl vaniljesuhkrut

Beseekate:

2*3 munavalget
2*1,5 dl suhkrut
2*1 dl mandlilaaste

Kreem:

4 dl vahukoort
300 g kohupiimapastat
250 g jogurtit (kasutasin virsikujogurtit)
4 sl suhkrut

Vahele:

300 g mustsõstraid
150 g valget šokolaadi

Põhjad valmista kahes osas. Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel omavahel segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged läikivaks vahuks ning lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Jaga beseemass tainale ja silu ühtlaseks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Tee nii ka teise osaga põhjast ning jäta mõlemad jahtuma.
Sega kohupiim ja jogurt suhkruga. Vahusta vahukoor ja sega ettevaatlikult kohupiimaseguga. Määri 3/4 kreemist ühele põhjale. Kreemi peale aseta marjad ja 50 g riivitud valget šokolaadi. Tõsta teine kiht täidisele ja jaota ühtlaselt ülejäänud kreem selle peale. Kaunista ülejäänud valge šokolaadiga ja lase mõned tunnid külmkapis maitsestuda.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri