Muu

Mango-jogurtitort

Tartus, Tasku keskuses kohvik Cookbook’i külastades sain positiivse elamuse osaliseks. Peale selle, et kookide hinnad on võrreldes Tallinna hindadega märgatavalt väiksemad, maitses minu tellitud mango-juustutort lihtsalt võrratult.. no see lihtsalt sulas suus.
See kook inspireeris mind ka ise midagi sarnast tegema. Otsustasin proovida naminamis palju kiita saanud mangotorti, mille muudab ülimaitsvaks just rikkaliku maitsega mangopüree.
Kuna viisin koogi külakostiks toredatele peretuttavatele ja pildistamiseks eriti aega ei jäänud, siis ei väljendu kindlasti koogi headus piltides, kuid maitsev see igal juhul oli.

Vaja läheb:

200 g küpsiseid
80 g võid
450 g mangopüreed (East End Alphonso Mango Pulp)
200 g maitsestamata jogurtit
2 dl vahukoort (35%)
3 sl suhkrut
1 suur sidrun
8 lehte želatiini
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (25cm) põhja.
Sega suures kausis mangopüree ja jogurt. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Kuumuta potis sidrunimahl ja 2-3 sl vett. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunivee hulka kuni lahustumiseni. Jahuta veidi ja nirista siis pidevalt segades mango-jogurtisegusse. Vahusta koor suhkruga ja sega mango-jogurtisegu hulka. Kalla segu küpsisepõhjale ja lase vähemalt 4 tundi külmas tarretuda.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri