Muu

Virsiku-hapukoorekook valge šokolaadiga

Nii tihti tuleb peale tühjaks pigistatud sidruni tunne, selline, et tahaks terve päev mitte midagi teha ja mitte millelegi mõelda, lihtsalt endaga olla ja kõik tegemist vajavad asjad unustada. Kui aga juba kõige sees oled, siis on raske kõiki tegemisi lihtsalt soiku jätta.. kõike peab jõudma, kõigega peab hakkama saama…
Just selles ütluses on midagi nii õiget, mida tahaks kogeda just praegu:
“Pole olemas teist nii oivalist tunnet,
kui suigatada rohul või heinas,
puu varjamas kuuma päikest;
ning olles teadlik üle avara maastiku puhuvast
värskest kergest tuulest
ja kõikjal pea kohal laiuvast taevast.”
Leigh Hunt
Õnneks on aga õues esimesed kümme soojakraadi täitunud ning kevad on hoogu kogumas. Õhtuti on juba hoopis valgem ja mitte nii masendavalt pime ja külm. Tundub küll väike asi, aga siiski aitab kevade- ja veel rohkem suveootus palju lihtsamalt edasi minna. Kui hea on see krõbe kaerahelbene põhi, mahlane virsik ja magusmagus valge šokolaad.. kõrvale klaasike valget külma veini ja hetkeks oledki nagu seitsmendas taevas..
Koogiks läheb vaja:
Põhi:
120 g võid
1,5dl jahu
1 dl kaerahelbeid
0,5 tl soola
2 spl suhkrut
2 spl külma vett
Täidis:
350 g hapukoort (võib panna pooleks kohupiimaga)
3 muna
1 suur virsikukonserv
2 tl vaniljeekstrakti
0,75 dl suhkrut
50 g valget šokolaadi
Haki külm või jahu, kaerahelbed, suhkur ja sool segamini, lisa vesi ja sega kiirelt taignaks. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ja pane külma. Vahusta munad suhkru ja vaniljeekstarktiga, lisa hapukoor. Viiluta virsikupoolikud ja haki šokolaad. Lao virsikuviilud koogi põhjale ja vala hapukoore-munasegu peale. Kõige peale raputa šokolaad. Küpseta kooki 175 kraadi juures 35-40 minutit.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri