Muu

Karamelline pohlakook

Nii hea, kui on külmkapist võtta suvel korjatud marju. Siin koogis kasutasin hapusid pohli ja mustsõstraid, mis sobisid ülihästi kokku magusa karamellikattega. Tõeline jõulukook!

Vaja läheb:

 

Põhi:

 

100 g võid

1 dl fariinsuhkrut

1 muna

2,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
70 g purustatud metspähkleid

Täidis:

250 g kohupiima

0,5 dl vahukoort
2 muna

1 dl suhkrut

4 dl hapusid marju (külmutatult või värskelt)
1 dl moosisuhkrut
3 spl maisitärklist

Kate:

 

1 dl fariinsuhkrut

1,5 dl vahukoort
2 tl võid
1 tl vanillsuhkrut

 

Vahusta toasoe või fariinsuhkruga ja lisa vahustades muna. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja purustatud pähklid ning lisa võivahule. Suru taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit. Samal ajal sega marjad moosisuhkru ja maisitärklisega ning kuumuta keemiseni pidevalt segades. Tõsta kuum marjasegu küpsenud koogipõhjale. Sega kohupiima hulka suhkur ja munad, vala marjasegule peale. Küpseta kooki veel 35 minutit.

 

Jahuta kook ja valmista peale kate. Sega vahukoor ja suhkur ning keeda vaiksel kuumusel umbes 25 minutit. Tõsta tulelt ja sega hulka või ning vanillsuhkur. Vala kreem koogile ja naudi! 

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Raili
    september 17, 2012 at 5:00 p.l.

    proovin homme teha 🙂 Tundub põnev 🙂 KAs katte võib asendada ka näiteks sulatatud iirisega?

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    märts 2, 2013 at 10:53 e.l.

    Vabandan, et nii hilja, aga võib ikka sulatatud iiriste-või seguga asendada:)

  • Kommenteeri