Muu

Virsiku- valge šokolaaditort

Maitsev tort kohupiimakreemiga, mille hulka vurasin vaniljekreemi, valget šokolaadi ja pisut rummi. Mahlasust lisavad virsikud. ..ja et kogu tervik liiga magusaks ei läheks, kaunistasin pealt hapukate astelpajumarjadega!

Homseks isadepäevaks!

Vaja läheb:
Biskviitpõhi:

1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 suurt muna
2 dl suhkrut

Täidis:

400 g kohupiimapastat
1 pk Ekströms vaniljekastmepulbrit
3 dl piima
1 tl vanillsuhkrut
1 spl suhkrut
konserveeritud virsikuid
100 g valget šokolaadi
1 spl rummi
Immutamiseks:
ca 1,25 dl virsikusiirupit
1,5 spl rummi
Kaunistamiseks:
50 g valget šokolaadi
astelpajumarju (nii palju kui meeldib:))
purustatud pähkleid

Kõigepealt valmista biskviit. Selleks vahusta toasoojad munad lisades järk-järgult suhkru. Vahustamist jätka senikaua, kuni vaht on hele ja tihke ning selle maht on vähemalt kahekordistunud.
Sega omavahel nisujahu, kartulijahu ja küpsetuspulber ja sõelu munavahu hulka. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes kuni kõik on segunenud. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (26cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase 10 minutit jahtuda. Seejärel eemalda vorm ja jäta restile jahtuma.
Lõika bikviitpõhi horisontaalselt keskelt pooleks.
Sega vaniljekastmepulber piimaga ja lase veidi pakseneda. Sega hulka kohupiim ja suhkrud. Sulata valge šokolaad vesivannil, lase natuke jahtuda ja sega siis kohupiima-vaniljekreemi hulka- Lisa ka rumm. Ühenda immutusvedelikuks omavahel siirup ja rumm ning jaota supilusika abil 3/4 vedelikust ühele biskviitpõhja poolele. Määri selle peale pool täidisest ja aseta peale ka tükeldatud virsikud. Tõsta peale teine biskviidi pool ja immuta see pealt ülejäänud immutusvedelikuga. Määri nüüd kogu tort alles jäänud kohupiima-vaniljekreemiga. Kaunista sulanud valge šokolaadi, pähklipuru ja marjadega! Lase tordil vähemalt 2 tundi külmas seista.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri