Koogid

Jõuluhõnguga martsipani-maasikatort

Selle martsipanitordi tegin 2012. aasta jõululauale. Nüüd hilinemisega jäädvustan selle ikkagi ka siia blogisse, et järgmistel aastatel huvitav jälgida oleks, mis tehtud sai.
Inspiratsioon tuli lihtsalt kuskilt enda seest-tahtsin miskit teistmoodi. Tordi vahel kasutasin veel suvel sügavkülma pandud maasikamoosi. Suve igatsus on juba tegelikult niiiiinii suur. Vähemalt sai maasikamoosi kaudu suve veidi lähemale toodud:)

Ahjaa, pruuni värvi tähekesed tordi peal tundusid paljudele nagu piparkoogitaignast vormitud kujud, kuid tegelikult on need hoopis kakaoga värvitud martsipanist.

Vaja läheb:

Biskviit:

6 muna
4 spl jahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
6 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Vahele:

maasikatoormoosi

Kreem:

60 g valget šokolaadi
200 g vahukoort
200-300 g kohupiimapastat
2 spl koorelikööri/rummi
2 spl suhkrut

Kate:

ca 450 g martsipani
tuhksuhkrut
kakaod martsipani värvimiseks
pohli või jõhvikaid
10 g valget šokolaadi

Valmista kõigepealt biskviitpõhi. Selleks vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis, vanillsuhkur ja küpsetuspulber. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega õrnalt alt-üles tõstes läbi. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi(26cm) põhja ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit kuni pealt on kuldpruun. Jahuta.

Kreemi jaoks vahusta kohupiimakreem koos vahukoore ja suhkruga, lisa sulanud valge šokolaad ja liköör.

Lõika suure noaga jahtunud biskviit kolmeks kihiks ja aseta siis esimene kiht tordialusele. Niisuta esimest kihti maasikatoormoosiga(ära sellega koonerda, muidu jääb kuiv:)) Aseta peale järgmine biskviitkiht. Nüüd määri sellele samuti veidi maasikamoosi(kuid seekord tõesti vaid natukene-umbes 3 spl) ja siis jaota koogile laiali 1/2 kohupiimakreemist. Nüüd pane peale viimane bikviitkiht ja määri pealt ning äärtest ülejäänud kreemiga.
Jäta 100 g martspani kõrvale ja rulli ülejäänud martipani tuhksuhkrusel laual ümmarguseks latakaks. Aseta see ettevaatlikult tordi peale. Värvi väiksem kõrvale pandud martsipan kakaoga mudides pruuniks ja rulli siis lahti. Vormi piparkoogivormidega meelepärased kujundid ja kaunista nendega tort. Mina panin iga tähe keskele veel ühe pohla, mille olin eelnevalt sulatatud valge šokolaadi sisse pistnud. Tordi
ääre kaunistasin toorjuustu-vahukoorekreemiga.
Pane tort 3-4 tunniks külma maitsestuma. Imemaitsev!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri