Koogid

Maasika-napoleonitort

Kuulus Napoleoni tort värske maasikatoormoosiga oli üks kahest, mis kuulus minu selle aastase koolilõpu tähistamise lauale. Hetkel, mil maasikad on kõige maitsvamad ja ilusamad marjad, on mul peale nende niisama söömise mingi tungiv vajadus lisada neid ka pea igasse kooki, mida valmistan.
See tort on tehtud Nadja retsepti järgi, ainult et kahekordsete koguste ja maasikatega. Keedukreemi jäi mul ikka paras ports üle, niiet seda saab pärast lihtsalt vaniljejäätisega või mõne muu koogi peal süüa.  🙂

Põhjad:
500 g hapukoort
500 g võid
650 g nisujahu
0,5 tl soola

Keedukreem:
2 l piima
450 g võid
500 g suhkrut
1,5 spl vanillsuhkrut
3 spl brändit
10 muna
2 dl nisujahu

500 g maasikatoormoosi
värskeid maasikaid

Sega korralikult toasoe või, hapukoor, sool ja jahu ühtlaseks massiks. Pane tunniks ajaks külma. Jaga taigen kuueks osaks. Rulli igast osast paari millimeetri paksune ristkülik. Kata ahjuplaat küpetuspaberiga ja küpseta igat taignakihti eraldi 180 kraadi juures ca 15 minutit. Jahuta.
Keedukreemi jaoks pane potti 1,5 l piima ja lase keema. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja lisa kuuma piima sisse, sega kuni on ühtlaselt sulanud. Sega eraldi kausis kokku ülejäänud piim, jahu, suhkur, vanillsuhkur ja munad. Klopi kõik ühtlaseks massiks. Vala siis kogu mass piima-võisegu sisse, samal ajal pidevalt segades ja kuumuta kuni kreem pakseneb. Jahuta ja lisa siis brändi.
Aseta esimene põhjakiht taldrikule ja kata kreemiga. Aseta peale järgmine taignakiht ja määri peale moos. Nüüd tee ülejäänud kihid jälle kreemiga. Viimasest taignakihist tee puru ja pudista ühtlaselt kreemikihi peale. Hea oleks, kui tort saaks üleöö külmas maitsestuda. Kaunista värskete maasikatega ja ongi söömiseks valmis!

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri