Muu

Šokolaaditort mango-sidrunikreemiga

Niiii ja lõppude lõpuks see ülimagus aasta siis otsa saigi. Mingil määral ootasin vist natukene rohkem ja paremaid kondiitrialaseid õpetusi… midagi uut- nippe ja õpetusi, kuidas uhkeid ja maitsvaid torte valmistada. Sellegipoolest oli ikkagi väga põnev aasta. Parim osa jäi aega, kui olin praktikal Komeedis ja Klaaspärlimängus.
Toredad kursusekaaslased ja kogenud õpetajad- midagi pole kahetseda !

Selline sai minu lõputort. Üks kindel soov oli mul selle juures kasutada üksnes väga kvaliteetset ja naturaalset toorainet. Kindlasti ilma toiduvärvideta!

Tort šokolaadibiskviidi kihtidega, mille vahele määrisin mangokreemi. Ääred kaunistasin šokolaadilaastudega. Pealispinna katsin martsipaniga ja kroonisin veel mango-võikreemist lilledega.
Pildid on tehtud mitte ühest ja samast tordist, vaid erinevatest, sest seda sai ikka mitu korda harjutatud, et ikka kreemi kogused ja muud asjad kõik õiged tuleksid. Kodused said vähese aja jooksul kohe päris mitu ühesugust torti süüa ja uskumatu, aga tundus, et ikka veel ei tüdinenud ära.

Biskviit:
5 muna
135g
30g kakaod
90 g nisujahu
25 g kartulitärklist
Immutussiirup:
35 g Vana-Tallinna likööri
120 g vett
120 g suhkrut
Kreem:
300 g mangopüreed (100% mangot)
1 spl sidrunimahla
150 ml vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
10 g želatiini+ 0,5 dl vett
2 tl vanillsuhkrut
70 g suhkrut
Kreem martsipanikatte alla ja külgedele kaunistamiseks:
75 g toorjuustu
125 g vahukoort
20 g suhkrut
Võikreem kaunistamiseks:
20 g sidrunimahla
30 g mangopüreed
80 g võid
220 g tuhksuhkrut
Kaunistus:100 g tumedat šokolaadi
170 g martsipani
pähklipuru
mooniseemned

Biskviidi jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kergelt lusikaga lahtiklopitud munakollased. Sega omavahel jahu, kakao, tärklis ja sõelu munavahu hulka. Sega õrnalt spaatliga alt-üles tõstes või käega kõik ühtlaseks massiks. Väldi üle segamist! Küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit(kontrolli valmidust puust tikuga). Jahuta biskviit ja lõika kolmeks kihiks.
Vahepeal võid valmis teha immutussiirupi. Selleks kuumuta suhkrut koos veega aeg-ajalt segades kondiitrikeeles niidiproovini (või noh vähemalt seni kuni suhkur ilusti sulanud ja vedelik siirupi konsistentsiga). Jahuta siirup ja lisa liköör.
Tõsta esimene kiht biskviiti lahtikäiva tordi põhja ja immuta siirupiga.
Kreemi jaoks vahusta toorjuust, vahukoore, suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa mangopüree ja sidrunimahl. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis madalal kuumusel pidevalt segades. Vala sulanud želatiin peene nirena kreemi hulka.
Seejärel määri 1.biskviidikihile laiali 1/3 mangokreemist. Tõsta peale 2.bikviidikiht, immuta siirupiga ja määri jälle kreem. Nüüd tõsta peale 3.kiht ja tee samamoodi. Viimase biskviidikihi peale võib jääda veidi vähem mangokreemi, sest sinna peale läheb hiljem veel teine kreem. Hoia külmkapis vähemalt 2-3 tundi.
Vahepeal tee valmis šokolaadikaunistused. Selle jaoks sulata vesivannil tume šokolaad ja määri siis laia spaatli abil küpsetuspaberile ühtlase ühukese kihina laiali. Aseta küpsetuspaber koos šokolaadiga külma tahenema.
Vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkur paksuks kreemiks. Määri kreem ühtlaselt pealispinnale ja külgedele.
Rulli martsipan ümmarguseks kettaks ja kata tort pealt sellega. Tordi ääred kaunista õhukesest šokolaadiplaadist murtud tükkidega.
Kaunistamiskreemi jaoks vahusta toasoe või, tuhksuhkruga. Lisa mangopüree ja sidrunimahl, vahusta kuni saad ühtlase kreemi. Pane kreem pritskotti ja pritsi tordile kaunistused. Puista veel peale mooniseemneid ja pähklipuru.

Kõige ülemisel pildil ja sellel pildil katsetasin mango-võikreemi asemel toorjuustukreemi, kuid sellisel kujul hakkasid tordi peal olevad kaunistused üsna vähese ajaga ära vajuma…
Nii esitlesin ma torti koolis ja lasin siis karmidel kohtunikel hinnata ..
Valminud torti viimistlemas.. täitsa koogitegemise soenguga 🙂
 
Võikreemiga sai tordile teha väiksemaid ja konkreetsema kujuga lillekesi
 
Jeeee!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri