Muu

Mandli-sidrunikeeks mustikakreemiga

Tummiselt mandlise ja sidrunise mahlase keeksi vahele määrisin magus-hapukat mustika-kohupiimakreemi.

Keeks:

3 dl nisujahu
1 dl nisukliisid
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 muna
150 g võid
2dl suhkrut
1 tl mandliekstrakti
75 g mandlilaaste

Kreem:

200 g vahukoort
300 g vanilli-kohupiimakreemi
2,5 dl mustikaid
1 tl vanillsuhkrut
1 spl suhkrut
1 tl zelatiini+ 2 spl vett

Niisutamiseks:

1 spl Vana-Tallinna likööri+ 3 spl vett

Kaunistamiseks:

100 g tumedat šokolaadi
marju

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad ja mandliekstrakt. Laota mandlilaastud kuivale ahjuplaadile laiali ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures 8-10 minutii kuni need on kergelt kuldse värvusega. Sega omavahel jahu, nisukliid, küpsetuspulber, sool ja jahtunud röstitud mandlilaastud. Sega kuivained või-munavahusegusse ja vala taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.
Jahuta keeks ja lõika siis kolmeks kihiks.
Valmista kreem. Selleks sega kohupiimakreem mustikate ja mõlema suhkruga. Vahusta koor ja sega kohupiima hulka. Paisuta zelatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannis. Jahuta veidi zelatiinisegu ja nirista siis peene joana pidevalt segades kohupiima-vahukooresegu sisse. Vooderda keeksivorm toidukilega. Tõsta 1/3 kreemist vormi põhja ja tõsta selle peale 1 keeksikiht. Niisuta keeksikihi pind 1/3 likööri-veeseguga. Tee samamoodi ülejäänud 2 kihiga: kreem- keeksikiht ja niisutus. Kata toidukilega ja aseta vähemalt 3-4 tunniks külma. Tõsta vorm tagurpidi koogialusele, niiet kook ilusti välja tuleks. Eemalda toidukile ja kaunista šokolaadi ja marjadega.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri