Kommid ja batoonid

Müslibatoonid goji marjadega

 

Maitsvad batoonid, milles võib vahelduseks kasutada iga kord erinevaid pähkleid, seemneid ja puuvilju. Neid on eriti hea tööle või kooli kaasa võtta, et vahepeal suurem nälg kustuda.

Müslibatoonide sees kasutasin goji marju, mida peetakse maailma kõige toitaineterikkamateks, sest sisaldavad 21 mineraal- ja mikroelementi ja 18 erinevat aminohapet. Goji mari on ka tuntud kui “Happy Berry”, mis edendab meie rõõmsameelsust ja turgutab vaimu. Seda on meil kevadel vaja!!

Või asemel lisasin batoonidele hoopis kookosrasva, mis on hea seedimisele ja ei kogune meie organismi raskoena. Kookosrasv soodustab vitamiinide imendumist kehasse ja võitleb bakterite vastu!





Vajalikud ained:

250 g jämedaid kaerahelbeid
150 g erinevate pähklite segu (mulle meeldivad eriti pekaani- ja makadaamiapähklid)
200 g datleid
150 g rosinaid
75 g kuivatatud goji marju
60 g kookosrasva
60 g mett
1 banaan

Purusta blenderis või saumikseriga datlid ja rosinad. Purustatud mass jääb pehme ja kreemjas.
Haki pähklid veidi peenemaks.
Sega kaerahelveste hulka rosina- ja datlimass, pähklid, goji marjad, pehme kookosrasv ja mesi.
Püreesta banaan ja lisa ka see. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru ruudukujulisena suuremale alusele nii, et kõrgus jääks umbes 1,5 cm. Kata toidukilega ja hoia külmikus vähemalt 2-3 tundi.

Lõika meelepärase kujuga tükid- kolmnurgad, ristkülikud või ruudud. Paki näiteks toidukile sisse ja hoia neid külmikus. Nii saad kiirel hommikul kohe mõned kaasa haarata.

 

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri