Koogid

Šokolaadi-mokakook

Tõeline šokolaadist hurmur on see kook. Eriti hea koos värskete maasikate ja mõrkjas magusa apelsinisukaadiga!

Huvitav ja minu jaoks esmakordne oli koogipõhja taignas kasutada oliivõli. Põhi jäi šokolaadikihi all meeldivalt mure ja maitsev. Kattes on lisaks ohtrale šokolaadile tunda kerget kohvimekki.

NB! Šokohoolikutele loodud!








Põhi:


300 g nisujahu
100 g oliivõli
2 spl tuhksuhkrut
1/4 tl soola
2 spl külma vett

Kate:

350 g tumedat šokolaadi (väh.50%)
250 g vahukoort
50 g suhkrut
100 g Mascarpone toorjuustu
2 muna
75 ml väga kanget kohvi

Sega jahu suhkru ja soolaga. Lisa oliivõli ja külm vesi ning sega kiirelt ühtlaseks. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi (28cm) põhja ja äärtesse. Hoia 15 minutit külmkapis. Vooderda põhi ja ääred fooliumiga ning seejärel küpseta põhja 180 kraadises ahjus 10 minutit.

Katte jaoks kuumuta koor keemiseni ja tõsta siis tulelt. Lisa väikesteks tükkideks murtud šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud. Sega sisse ka suhkur ja kange kohv. Jahuta seejärel šokolaadisegu mõni minut. Vispelda sisse munad ning mascarpone ja sega kõik ühtlaseks.

Vala täidis põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 25-30 minutit kuni šokolaadisegu on hüübinud.
Jahuta kooki vähemalt 2 tundi. Kõige parem on see just külmkapikülmana!

Serveeri apelsinisukaadi ja värskete maasikatega!

Apelsinisukaadi tegemiseks lõika apelsinikoorest peenikesed ribad ja keeda neid tasasel tulel pooltundi suhkrusiirupis, kuni need on klaasjad.



Inspiratsiooni sain koogi tegemiseks siit- http://www.marthastewart.com/883904/chocolate-pies-and-tarts/@center/874882/chocolate-recipes ja siit- http://www.salvagente.co.za/ozone-saunas/recipe-dairy-free-mocha-tart/

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri