Kommid ja batoonid

Seesami burfi ehk piimakommid seesamiseemnetega

 






Burfi on klassikaline India piimamaiustus. See koosneb vaid kahest põhitoorainest- piimast ja suhkrust, mis tuleb kokku keeta.

Lisandina sobivad väga hästi erinevad pähklid, seemned, puuviljad ja maitsetaimed.

Sikupillis asub Gauranga taimetoidu kohvik, kus pakutakse imelisi veedaliku köögi maiustusi, millesse olen eriliselt ära kiindunud ja mille järgi tekib aegajalt meeletu isu. Õnneks on nad oma maiustuste baasretsepte lahkelt ka kodulehel jaganud, niiet neid võib valmistada ka kodus.

Nii nagu seda sain maitsta eelnevalt nimetatud kohvikust, proovisin seda maiustust valmistada seesamiseemnetega. Ülimaitsev on ka näiteks burfi mangopüreega. Aega kulub küll oma 2 tundi, aga tulemus on niii heaaa!







Vaja läheb:

2 liitrit piima
105 g suhkrut
100 g seesamiseemneid
kaneeli

Vala piim suurde potti ja lase keema minna. Sega aegajalt puulusikaga, et põhja ei kõrbeks. Keera kuumus madalamaks ja lase piimal vaikselt podiseda. Kui piima peale tekib kile, siis sega ka see piima hulka. Keeda senikaua, kuni piimast tekib pastataoline mass (selleks kulub aega umbes 1,5 tundi) ja lisa siis suhkur. Nüüd sega pidevalt kuni mass on paks ja kleepuv.
Tõsta pott pliidilt eemale ja lisa nüüd terved või köögikombainis peeneks jahvatatud seesamiseemned. Lase kommisegul jahtuda ja vormi siis käte vahel pallikesed. Võid ka kommisegu suuremale plaadile laiali ajada ja siis pärast väikesed ruudud lõigata.

Säilita neid maiustusi külmkapis (või söö kohe ära kõik :)!

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri