Koogid

Punapeediga toorjuustukook

Fuksiaroosa kook, milles esineb peaosas magus punapeet. Seda kooki võib pakkuda näiteks sellistele sõpradele, kes muidu köögivilju meelsasti ei taha süüa, kuid magusast ära ei ütle. Hea viis, kuidas nad ära petta ja üsna suur ports mineraalainete- ja vitamiiniderikast peeti neile sisse saada 🙂
Kook jääb parajalt õhulise ja kerge tekstuuriga.

Majesteetlik iludus!
i

Vaja läheb:

Põhi:

130 g Digestive küpsiseid
20 g kookoshelbeid
1 spl kakaod
75 g võid

Täidis:

250 g peedipüreed (püreesta blenderis või saumiksriga eelnevalt keedetud peet)
350 g maitsestamata toorjuustu
200 g vahukoort
1 spl sidrunimahla
120 suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
4,5 želatiinilehte

Kaunistamiseks:

1 väike värske peet (peeditšipside tegemiseks)
kookoshelbeid

Alusta peeditšipside tegemisest, millega saad koogi lõpuks kaunistada. Selle jaoks puhasta peet ja lõika sellest imeõhukesed viilud. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista kergelt suhkruga üle ja kuivata neid ahjus 110 kraadi juures 1-1,5 tundi.

Põhja valmistamiseks purusta küpsised ja sulata või. Sega küpsisepuru hulka kookoshelbed, kakao ja sulavõi. Suru saadud segu küpsetuspbaeriga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja aseta vorm külma.

Vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud kõik koos kreemjaks massiks. Lisa peedipüree ja sidrunimahl. Paisuta želatiinilehed külmas vees. Aja 3 spl vett kuumaks, tõsta tulelt ja sulata veest tühjaks pigistatud želatiinilehed kuumas vees. Jahuta veidi ja vala želatiinisegu peene nirena teiste ainete hulka, samal ajal pidevalt keskmisel kiirusel vahustades. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala täidis küpsisepõhjale. Hoia kooki 3-4 tundi külmkapis.

Eemalda kook vormist ja kaunista siis peeditšipside ja kookoshelvestega!

 

Sulle võivad veel meeldida

3 kommentaari

  • Reply
    Margot
    detsember 12, 2014 at 4:08 p.l.

    Tere
    Väga maitsev kook tuli!
    Ainult kui lisasin peedipüree ja sidrunimahla, siis täidis muutus tükiliseks (ei teagi, kas nüüd toorjuust või vahukoor)!
    Oskate ehk pakkuda, miks nii juhtus?
    Täidis oli toasoe enne kui peedi ja sidrunimahla lisasin. Kas võib sellest olla? Või vahustasin täidist enne liiga vähe?
    Muidu superilus värv ja maitse!

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      detsember 17, 2014 at 1:18 p.l.

      Hei!
      Nii tore, et katsetasid ja lõppkokkuvõttes maitsev kook sai! Kui lisasid sidrunimahla juba vahustatud toorjuustu-vahukooresegule ei tohiks küll tükki minna. Ma seda valmistamisõpetuses küll ei maininud, kuid võib-olla aitaks siin see, kui segad eelnevalt peedipüree ja sidrunimahla omavahel ära ja alles siis lisad teiste ainete hulka. Toorjuustu-vahukoore segu peaks enne olema üsna tugevaks vahuks vahustatud.

  • Reply
    Margot
    detsember 19, 2014 at 5:45 p.l.

    Aitäh vastamast 🙂
    Järelikult sealt mul viga sisse tuligi, et ei vahustanud piisavalt vahukoore-toorjuustu segu. Teinekord toimin nende näpunäidete järgi.
    Kook läheb kindlasti kordamisele!

  • Kommenteeri