Koogid

Mahlane õunakook Kreeka pähkli purukattega

Oi, kuidas mul selle koogiga kevadetunne peale tuli! See õunte kevadiselt heleroheline ja apelsinide erk oranž värv teeb meele palju rõõmsamaks!

Selles koogis kasutasin rasvaine asemel hoopis majoneesi, mis toimis suurepäraselt, sest kook sai kuidagi eriti pehme, vastupandamatu ja mõnus. Imehästi sobib koogi sisse mahlasust ja erksust lisav apelsin ning see kaneeline ja krõbe Kreeka pähklitega kate on kui kirss tordil (loe: pähkel koogil).

Soovitan koos vanillikastmega!

Vaja läheb:

2 muna
200 g suhkrut
200 g JAANI Provansaal majoneesi
180 g täisteranisujahu
150 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 suurt (500 g) hapukat õuna (nt Granny Smith)
1/2 apelsini mahla
1/4 apelsini koort

Kate:

75 g Kreeka pähkleid
2 spl nisujahu
2 spl pruuni suhkrut
2 tl kaneeli
40 g võid

Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel mõlemad jahud, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Vahusta munad koos suhkruga. Lisa munavahule majonees, apelsinimahl ja riivitud -koor. Sega korralikult läbi ja vala siis jahusegusse. Tõsta taina sisse ka õunatükid ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (21 cm). Küpseta kooki 180 kraadises ahjus kõigepealt 20 minutit. Senikaua tee valmis purukate. Selleks näpi hakitud külm või, jahu, suhkur ja hakitud pähklid ühtlaseks puruks. Puista kate koogile ja küpseta veel  30-35 minutit kuni keskele pistetud tikk jääb kuivaks.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri