Restoranid

Vapiano uued sügisroad

Vahelduseks magusatele koogiteemalistele postitustele kirjutan täna hoopis sellest, kui mõnus söögikoht on Vapiano ja kui imemaitsvad uued sügisroad seal juba alates homsest ehk 1.septembrist menüüs on!
Reede õhtul oli mul tore võimalus külastada Solarise Vapianot, kuhu kutsuti põnevaid uudisroogasid maitsema. Lisaks jutustas Tarvo Jaansoo meile Vapiano üldisest kontseptsioonist ja eduloost, mida oli äärmiselt huvitav kuulata. 
Proovisime ära kuus erinevat rooga- supp, salat, pasta, risoto, pitsa ja magustoit.
Vapiano on eriline, sest sinu toit valmistatakse sulle nii värskelt kui võimalik, otse sinu silme all. See teeb selle koha minu jaoks väga usaldusväärseks, sest näen ise, mida maitsvat mu toidu sisse pannakse. Lisaks meeldib mulle tohutult see, et laudade peal on neil alati värsked ürdipotid, kust saab külastaja oma toidule veel värvi ja maitset taldrikule juurde rebida ja mis oma lõhnaga ajavad maitsemeeled peaaegu hulluks! Eriti basiilik!
ZUPPA DI ZUCCA – kergelt vürtsikas kreemine kõrvitsasupp porgandi, apelsini ja kookospiimaga. Kaunistatud peterselli ja kõrvitsaõliga.

Esimese roana pakuti meile kõrvitsasuppi.. ja see supp võitis mu südame, sest oli nii mõnusalt kookospiimane ja eriliselt hästi maitsestatud. Minu jaoks kindel esikoht kuue erineva roa seas!

INSALATE DI PESCE – praetud kohafilee rohelise salati, kurgi, paprika, kirsstomatite ja marineeritud fenkoliga. Kastmeks isetehtud balsamiäädika-apelsinikaste.

Teine roog oli salat, kuhu oli üllatusena lisatud hamba all krõmpsuvat marineeritud fenkolit. Koha oli salatis väga hõrk! 
Järgmiseks kutsuti ka üks meie seast teisele poole letti, pandi põll ette ja hoopis ise toitu valmistama. Pildil maitseb Mari-Liis pastakeeduvett. Selleks pidi külastajate poole selja keerama ja siis lusika pealt proovima. Kui nägu tõmbas parajalt krimpsu, siis võisid kindel olla, et vesi on pasta jaoks piisavalt soolane

Pasta sai kiiresti valmis ja Mari-Liis sättis selle taldrikutele.

PASTA MESSICANA CON SCAMPI – kergelt vürtsikas pasta röstitud krevettide ja peekoniga koos valge rummi, sidruni, tšilli ja värske mündiga.

Mmmm..need röstitud krevetid maitsesid pasta sees lihtsalt taevalikult!

Anna-Elisabeth proovis järgi, kuidas on valmistada risotot ja serveeris siis selle koos lahke kokk-koolitaja Mari-Liisiga taldrikutele.
RISOTTO DI ZUCCA –  kreemjas kõrvitsarisoto porgandi ja punase karriga. Maitset lisab värske koriander. Soovitavalt koos röstitud kanafileega.

Risoto oli nii ilusat värvi- tõeliselt kuldne sügisroog! ..ja no maitses samuti väga mõnusalt.

Britta valmistas meile koka õpetussõnade järgi pitsat. Kõigepealt tuli valmistada pitsapõhi.
PIZZA POLLO ARROSTO SUPREMO – uus versioon Pollo Arrosto pitsast: lisatud teravat chorizo vorsti ja ricotta juustu ning maitsestatud pitsa suitsuse paprikaga


Ma küll ei ole suur pitsasõber, aga see oli imemaitsev. Parajalt täidist ja suitsune paprika tegid sellest ülimalt isuäratava ampsu.
CRUMBLE DI MELE – krõbeda kattega ahjus küpsetatud õunad kaneeliga. Serveeritud koos vahukoorega.

…ja no otse loomulikult ootasin ma kõige rohkem seda viimast magusat hetke! Tegu oli lihtsalt ja koduselt maitsva õunakoogiga, mis oli parajalt väike, et jaksaks ka peale pastat/pitsat suu magusaks saada. Lihtne ja hea!




Luba endale üks eriline päev ja mine proovi ka need toidud järgi! 🙂

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Mari-Liis Suvi
    september 3, 2015 at 10:09 e.l.

    See oli kindlasti üks mu lemmikumaid üritusi! YUMMMMM!

  • Kommenteeri