Küpsised

Lagritsamakroonid ja UUS lagritsapood- Manuela Maitsete Maagia

Miks ma tegin just lagritsamakroone? …sest endalegi täiesti ootamatult olen ma nüüd lagritsafänn.

Ma ei ole kunagi eriline lagritsaarmastaja olnud. See on minu jaoks pigem selline soolane ja jälk tundunud ning kommiks pole ma seda ammugi tahtnud nimetada.

Nüüd ma võin öelda, et minu arvamus lagritsast on totaalselt muutunud, sest ma sattusin hiljuti uhiuude Eesti esimesse lagritsapoodi Manuela Maitsete Maagia. Selle Solarise keskuses asuva kommipoe perenaine Manuela rääkis mulle lahkelt ja kuidagi süttiva õhinaga kõikidest erinevatest toodetest. Enamust neist sain ka maitsta (kõiki lihtsalt ei suutnud korraga) ja mulle tõesti väga maitsesid need maiused.

See maagiline lagrits on pärit Kopenhaagenist ja selle loojaks on taanlane Johan Bülow– mees, kes muudab musta lagritsa kullaks.

Kommipurgid jagunevad seal poes kaheks. Numbritega purkides on ilma katteta lagritsakommid, tähtedega purkides on šokolaadikattega lagritsakommid.

Maitsete Maagia hulgast võib poest lisaks lagritsale leida ka mitmel kujul karamelli, šokolaadi, siirupeid, maitsesoolasid ja veel muudki põnevat.

Minu kõige lemmikumateks osutusid:

Nr 3-Punane lagrits, mis on tihke ja pehme, puuviljaliselt mahlakas. Tunda on mõnusat hapukat marjamaitset, mida tasakaalustab kergelt soolakas lagrits.
C- Magus lagrits, mis on kaetud piima ja tumeda šokolaadi ning röstitud ja jahvatatud kohviubade seguga, väikese kihi kommi peal moodustab kakaopulber. Mõnus kohvine amps!

..lisaks veel mitu suussulavat maitset nagu näiteks eksklusiivse valge Belgia šokolaadiga kaetud ja passioniviljaga maitsestatud kommid või siis hoopis röstitud mandli sisu ja meresoola šokolaadi ning toorlagritsapulbriga kaetud kommid.

Suviseks hitiks oli neil leedriõitega maitsestatud valges šokolaadis lagrits, millega kaunistati teiste seas näiteks ka pulmatorte.

Lihtsalt uskumatu, mis imelisi koosluseid sealt kõik leida võib!

Mina olen igal juhul vaimustuses! 🙂

Kommipoest võib leida ka kinkekarpe imeilusate šokolaadikommidega!
Lagritsamaagiat täis riiul

Mind vaimustas lagritsapoes viibides idee valmistada lagritsakreemiga makroone. Ideest teostuseni ei läinud mul kaua aega. Ostsin endale Johan Bülowi lagritsasiirupi ja .. mõeldud, tehtud!

PS! Need tulid tõeliselt hõrgud ja erilised!

Lagritsamakroonid

Kogus: 18-20 tk
Vaja läheb:

75 g mandlijahu
75 g tuhksuhkrut
1/4 tl soola
0,5 tl vanillisuhkrut
27,5 g munavalget

75 g suhkrut
20 ml vett
27,5 g munavalget
soovi korral veidi musta toiduvärvi

Lagritsakreem:

40 ml Johan Bülow lagritsasiirupit
110 g valget šokolaadi
50 ml vahukoort

Kõigepealt valmista kreem. Selle jaoks haki valge šokolaad peeneks. Vala siirup koos koorega väiksesse potti ja lase keema minna. Vala siis kuum segu šokolaaditükkidele ja sega kuni šokolaad on sulanud. Jahuta kreemi 2 tundi külmkapis, et see parajalt paksuks läheks.

Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur kaussi, lisa sool ja vanillisuhkur. Sega kõik läbi. Lisa kaussi ka 27,5 g munavalget. Jäta munavalge lihtsalt mandlijahu-suhkrusegu peale, ära sega. Nüüd lisa kaussi soovi korral ka mõni tilk musta toiduvärvi ja jäta siis lihtsalt ootele.

Pane puhtasse kaussi valmis teine osa (27,5 ml) munavalget ja mikser vahustamiseks.
Aja 75 g suhkrut koos 20 ml veega keema. Keeda suhkrusiirupit kuni suhkrutermomeeter näitab 115 kraadi. Nüüd hakka miksriga keskmisel kiirusel samal ajal munavalget vahustama. Kui suhkrusiirup on saavutanud 118 kraadi, tõsta see pliidilt ja hakka siis peene joana munavalge segusse valama. Samal ajal vahusta kogu aeg tugeval kiirusel. Vahusta munavalge-suhkrusiirupisegu kuni termomeeter näitab 50 kraadi.

Tõsta pool munavalge-siirupisegust alguses ootele pandud kaussi ja sega õrnalt spaatliga alt-üles tõstes kergelt segamini. Lisa nüüd ka ülejäänud osa ja sega õrnalt kõik segamini.

Tõsta makroonisegu pritskotti ja pritsi väikesed ringid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (või spetsiaalsele makroonimatile). Koputa küpsetusplaati paar korda tugevalt vastu lauda, et makroonidelt õhumullid välja tuleks ja need pärast pealt ühtlasemalt küpseksid. Jäta nüüd 45-60 minutiks toasooja seisma.

Küpseta makroone 120 kraadises ahjus 12-13 minutit.
Tõsta plaat ahjust välja ja lase 10-15 minutit jahtuda, alles siis eemalda makroonid ettevaatlikult paberilt.

Kui lagritsakreem on piisavalt paksuks tahenenud, määri seda kahe makroonipooliku vahele. Soovi korral kaunista makroonid ka pealt.

PS! Kui Sa teed neid makroone, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri