Koogid

Jõululik porgandikook ja külaskäik Hortese imedemaale

Foto: Egerta Mändmets
…ja ongi käes piparkoogilõhnaline advendiaeg! 
Juba mõned nädalad tagasi oli mul äärmiselt tore ja südamlik külastus aianduskeskusesse Hortes. Horteses on loodud imeline jõulumaailm, kust leiab omanäolisi jõuluehteid ja sisustuselemente igale maitsele. Minul oli au valmistada üks jõulupuudutusega maitsev kook, mis ilutseks Hortese jõulumeeleolu edasiandvatel piltidel ja mida ka kõikide teistega jagada. Nippe, kuidas luua kodus lihtsate vahenditega hubane jõulutunne, leiad Buduaari artiklist siit. Artiklist leiad ka rohkem ilusaid pilte! 
Koogid püüdis pildile armas sisedisainer-fotograaf Egerta Mändmets. Hortesesse kutsus meid kirglik Hortese turundusjuht Manuela Kelt. Aitäh teile mõlemale!
Nüüd aga koogi juurde. Selleks jõululikuks koogiks sai seekord pehme porgandikook mascarponekreemiga, mille kaunistasin rubiinipunaste granaatõunaseemnete ja roheliste rosmariiniokstega. Koogi võlu toob esile lihtne, kuid stiilne kaunistusviis, mis mõjub efektselt ja toob jõulud sammukese lähemale. 
Rahulikku ja magusat advendiaega kõigile! Hoidkem südamed soojad ❤
Vaja läheb:
400 g peenelt riivitud porgandit
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
50 g Kreeka pähkleid
4 muna
175 g (rafineerimata) suhkrut
150 ml oliiviõli
Kreem:
500 g mascarpone kreemjuustu
200 g vahukoort
50 g (rafineerimata) suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks:
piparkoogimaitseainet
1 granaatõun
värskeid rosmariinioksi
 Tee nii:
Sega oma vahel jahu, hakitud pähklid, küpsetuspulber, sool, kaneel ja kardemon. Vahusta munad suhkruga ja lisa õli ning riivitud porgand. Lisa kuivainesegu porgandisegule ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit kuni on kuldpruun ja keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.
Jahuta kook ja lõika siis kolmeks. 
Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud paksuks kreemiks. Määri kreemi kolme koogikihi vahele ja määri ka pealt kreemiga. Kaunista kook granaatõunaseemnete ja rosmariiniokstega. Kõige lõpuks puista peale veidi piparkoogimaitseainet.
Foto: Egerta Mändmets
Foto: Egerta Mändmets
Foto: Egerta Mändmets

PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    detsember 13, 2016 at 7:10 e.l.

    Tere,kui suurt vormi on koogi tegemisel kasutatud?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      detsember 13, 2016 at 3:30 p.l.

      Tere! Selle koogi jaoks sobib 21-22 cm läbimõõduga vorm 🙂

    Kommenteeri