Koogid

Porgandi-juustukook

Sulle meeldib vürtsikas porgandikook ja mahedalt kreemine juustukook? Mulle ka! Ma ei saanud täpselt aru, kumba koogi järele rohkem isutab, seega panin kaks kooki kokku! Välja tuli maitsev porgandikoogilise üllatusega juustukook! Nom!
Retsept ilmus Toit&Trend septembri-oktoobri numbris.
 
Vaja läheb:
Porgandikook:
150 g porgandeid
150 g jahu
100 g toorsuhkrut
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 g soolaseid maapähkleid
1 muna
100 g hapukoort
50 ml oliivõli
Juustukook:
600 g toorjuustu
200 g hapukoort
4 muna
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kardemoni
0,5 tl jahv.muskaatpähklit
 
Kate:
190 g keedetud kondenspiima
200 g vahukoort
1 porgand
Tee nii:
Riivi peene riiviga porgand. Vahusta muna suhkruga, lisa hapukoor ja oliiviõli. Sega omavahel jahu, pähklid, küpsetuspulber ja sooda. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (26 cm).
Juustukoogi osa jaoks sega omavahel toorjuust, hapukoor, vanillisuhkur ja vürtsid. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vala juustumass porgandikoogitainale katteks. Küpseta kooki 160 kraadi juures 50-60 minutit. Selleks, et koogi pealispind küpsedes liialt pragunema ei hakkaks, aseta ahjupõrandale veega täidetud anum.
Jahuta kook ja lase vähemalt 4 tundi külmas olla. Enne serveerimist vahusta kondenspiim ja koor omavahel paksuks vahuks. Kata saadud kreemiga kook. Soovi korral tõmba köögiviljanoaga porgandist õhukesed ribad, keera rulli ja kaunista nendega kook.
 

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri