Koogid

Külluslik metspähkli-šokolaaditort


Selle tordi puhul kehtib ütlus „Ega küll küllale liiga
tee“! Kõrge pähklikreemine šokolaaditort sobib pidulikule pühadelauale ilutsema ja
maitseb taevalikult. Võtab küll aega rohkem kui tavaliselt, kuid tulemus on seda väärt!

Retsept ilmus ka Toit&Trend aastalõpunumbris.

Vaja läheb:

Biskviit:
2x 3 muna
2x 90 g
suhkrut
2x 90 g
nisujahu
2x 30 ml
piima
2x 40 g
võid
2x 0,5 tl
küpsetuspulbrit
Kreem:
275 g
mascarpone toorjuustu
200 ml
vahukoort
2 spl
suhkrut
2 tl
vanillisuhkrut
Pähklikreem:
120 g
kooritud ja röstitud metspähkleid
120 g
tumedat šokolaadi
50 g kookosrasva
2 spl
rafineerimata suhkrut
Šokolaadikate:
100 g
tumedat šokolaadi
75 ml
vahukoort
Niisutamiseks:
2-3 tassi
kohvi+ 2 tl suhkrut
Kaunistamiseks:
100 ml
vahukoort
0,5 tl
suhkrut
0,5 tl
kohvipuru
Ferrero
Rocher šokolaadikomme
Tee nii:
Kõigepealt
vala pähklite peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Jäta need
pähklikreemi jaoks likku.
Biskviidi valmistamiseks sulata või koos
piimaga väikeses potis, jäta jahtuma.
Vahusta
munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vala
munavahu hulka jahtunud võisegu ja seejärel sõelu sisse jahu. Sega hoolikalt
kõik omavahel läbi, et jahutükke sisse ei jääks. Vala biskviiditainas
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm) ja küpseta 180
kraadises ahjus 20-25 minutit kuni biskviit on kuldne ja küpsenud. Lase
jahtuda.
Tee
samamoodi veel üks biskviit.
Pähklikreemi
jaoks nõruta pähklid veest ja vala kannmikserisse. Sulata vesivannil šokolaad
ja lase jahtuda. Töötle pähklid kannmikseris kreemjaks massiks, lisa suhkur,
kookosrasv ja sulašokolaad. Töötle veel kuni saad ühtlase kreemi.
Valmista
toorjuustukreem. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahtu ja
lisa mascarpone toorjuust. Vahusta kuni on kohev kreem.
Lõika
mõlemad biskviidid kaheks. Aseta üks biskviidi kiht tordialusele ja niisuta
kohviga.
Määri biskviidikihile
1/3 osa pähklikreemist. Seejärel määri 1/3 osa toorjuustukreemist. Kata siis
järgmise biskviidikihiga ja niisuta kohviga. Määri ka sellele pähklikreemi ja
toorjuustukreemi. Samamoodi tee kolmanda kihiga. Neljas kiht biskviiti niisuta
lihtsalt kohviga.
Valmista
šokolaadikate. Haki šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni ja
tõsta tulelt. Sega šokolaaditükid kuuma koore sisse. Sega kuni šokolaad on
täielikult sulanud. Vala šokolaadisegu ühtlaselt neljandale biskviidikihile.
Lase šokolaadil niriseda ka tordi külgedele. Pane nüüd tort 2-3 tunniks külma
maitsestuma.
Kaunistamiseks
vahusta omavahel koor, suhkur ja kohvipuru kohevaks. Pritsi kondiitrikoti abil
tordile kooretupsud ja aseta iga tupsu peale šokolaadikomm. Ja saigi valmis!

PS!
Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    jaanuar 21, 2018 at 8:04 p.l.

    Plaanin teha seda kooki, kuid mõningaid asju modifitseerin. Mul on 26 cm läbimõõduga koogivorm. Kas oleks mõeldav, et valmistan kahe põhja koguse tainast ja küpsetan ühes vormis ning lõikan hiljem kolmeks? Või seda biskviiti keeruline lõigata?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      jaanuar 24, 2018 at 9:22 p.l.

      Usun, et selline variant toimiks küll 🙂 Lase biskviidil korralikult maha jahtuda ja lõika suure noaga ettevaatlikult kolmeks kihiks.

    • Reply
      Anonymous
      veebruar 3, 2018 at 9:55 p.l.

      Tegin selle koguse biskviiti 26 cm läbimõõduga vormi ja jäi nii õhuke, et sain ainult kaheks lõigata. Panin siis mõlemad kreemid kahe kihi vahele (pähkli oma oli suht omalooming, kuna mul kannmikserit ei ole) ning peale tegin natuke rohkem šokolaadikatet. Jäin tordiga rahule, kuigi oli väga rammus ja magus ning süüa jõudsin korraga väikese tüki. Külalised ka kiitsid.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      veebruar 5, 2018 at 9:39 e.l.

      Hei! Tore, et tordiga ikkagi rahule jäid, rammus on see tõesti. Kui kahte eraldi vormi küpsetada, siis neid kihte lihtsam pooleks lõigata;)

    Kommenteeri