Koogid

Suvikõrvitsa brownie

Suvikõrvitsa
brownie on eriline sellepoolest, et see ei sisalda nisujahu ja lisatud pole
grammigi rasva. Meeldivat mahlasust annavad koogile üllatuseks hoopis
suvikõrvits ja pirn. Kook on tummiselt šokolaadine, seega saab sellest just
šokolaadisõprade lemmik.
*Kaerajahu sisaldab
teiste jahudega võrreldes rohkem proteiine ja kasulikke rasvu. Kaerajahuga
valmistatud koogitainas jääb tavalisest vedelam, sest kaera veesidumisvõime on väiksem
ja ilmneb alles ahjukuumuses.
PS! Juhul,
kui kook tundub Sulle liiga tervislik, valmista sellele katteks üks mõnus
toorjuustukreem.
Vaja läheb:
325 g
peenelt riivitud suvikõrvitsat
200 g
peenelt riivitud pirni
2 muna
150 g
rafineerimata suhkrut
150 g
kaerajahu
150 g
naturaalset kakaopulbrit
100 g
tumedat šokolaadi
2 tl soodat
1,5 tl
küpsetuspulbrit
0,5 tl
kaneeli
0,5 tl soola
Katteks:
200 ml
vahukoort
200 g
toorjuustu
2 spl kakaod
2 spl
rafineerimata suhkrut
Tee nii:
Mikserda
munad suhkruga korralikult vahtu. Lisa riivitud suvikõrvits ja pirn.
Sega
omavahel jahu, kakao, sooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Haki tume šokolaad
ja lisa ka see.
Sega
kuivained teiste ainete hulka.
Vala
koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta 175 kraadises
ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda.
Kreemi jaoks
vahusta vahukoor koos toasooja toorjuustu, kakao ja suhkruga paksuks kreemiks.
Kata saadud kreemiga jahtunud kook. Lõika ruutudeks ja serveeri.
PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    september 20, 2017 at 10:18 e.l.

    Kui suur peaks selle brownie puhul olema koogivorm? Ja kas jahukogus jääks samaks, kui kasutada nisujahu?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      september 20, 2017 at 10:33 e.l.

      Minul oli kandiline ca 16×16 cm koogivorm. Jah, jahukogus võib nisujahu puhul samaks jääda 🙂

    Kommenteeri