Koogid

Kollane papaiakook

Kurkumikollane kook on justkui väike päike. Siinsele vegan
juustukoogile annab põneva „juustuse“ tekstuuri India pähkli mass.
Proovi seda kooki teha erinevate puuviljade püreedega. Lisaks papaiale sobib
siia ka näiteks mango- ja marjapüree.

Retsepti leiad ka ajakirja Toit&Trend märts-aprill numbrist.

Kogus: 8

 

Vaja läheb:
Põhi:
100 g kuivatatud datleid
80 g mandlijahu
30 ml kookosõli
Täidis:
220 g India pähkleid
100 ml kookospiima
75 ml kookosõli
75 ml agaavisiirupit/mett
150 g papaiat (1 väike papaia)
1 tl kurkumit
Kaunistamiseks:
füüsaleid
Alusta koogi tegemist täidise valmistamisest. Pane India
pähklid leigesse vette likku nii, et need oleksid täielikult veega kaetud. Lase
neil vähemalt 2 tundi vees pehmeneda. Võid pähklid ka juba eelmisel õhtul vette
panna.
Põhja jaoks püreesta datlid kannmikseris, lisa mandlijahu ja
kookosõli ja püreesta veel korra. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud
lahtikäiva koogivormi (18-20cm) põhja. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks
külmkappi.
Nüüd nõruta India pähklid veest ja vala kannmikserisse. Vala
pähklite peale kookospiim, kookosõli, agaavisiirup ja papaiatükid. Püreesta
kõik kreemjaks massiks. Lisa kurkum ja püreesta veel. Kui segu on ühtlane ja
kreemjas, vala see datlipõhjale. Aseta kook külma vähemalt 4 tunniks kuni
üleöö.
Kaunista kook füüsalitega.
 PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri