Koogid

Rabarberi-mandlikook keedukreemiga

 

 
Siin koogis kohtuvad
hapu rabarber, keedukreem ja krõmpsuv mandel, mis kokku moodustab lausa
ideaalse koosluse kohvitassi kõrvale!
Retsepti leiad ka Toit&Trend mai-juuni numbrist.
 
Põhi:
 
75 g mandlijahu
50 g nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
75 g suhkrut
125 g võid
Keedukreem:
 
400 ml koort (10%) või piima
3 muna
100 g suhkrut
3 spl jahu
vanillisuhkrut
Peale:
 
450 g rabarberit
50 g mandlilaaste
kaneeli
Alusta keedukreemi valmistamisest. Selle jaoks vahusta munad
suhkru ja jahuga. Kuumuta potis koor keemiseni ja lisa siis munasegu, samal
ajal segades. Kuumuta tasasel tulel kuni kreem pakseneb. Lõpuks lisa
vanillisuhkur.
Põhja valmistamiseks sulata või ja jäta jahtuma. Sega
omavahel mandli- ja nisujahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga.
Lisa jahtunud sulavõi ja jahusegu. Sega ühtlaseks tainaks ja vala
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja.

 

Puhasta ja haki rabarber väiksemateks tükkideks. Määri ¾
keedukreemist põhja peale laiali. Kreemi peale puista rabarberitükid,
mandlilaastud ja kaneeli. Küpseta kooki 180 kraadi juures 40 minutit.
Lase
koogil veidi jahtuda ja eemalda siis vormist. Serveeri ülejäänud keedukreemiga!
PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära
märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri