Koogid

Rabarberi-mandlikook keedukreemiga

Siin koogis kohtuvad hapu rabarber, keedukreem ja krõmpsuv mandel, mis kokku moodustab lausa ideaalse koosluse kohvitassi kõrvale!
Retsepti leiad ka Toit&Trend mai-juuni numbrist.

Rabarberi-mandlikook keedukreemiga

Prindi retsept
By Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 40 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 75 g mandlijahu
  • 50 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 75 g suhkrut
  • 125 g võid
  • Keedukreem:
  •  400 ml koort (10%) või piima
  • 3 muna
  • 100 g suhkrut
  • 3 spl jahu
  • vanillisuhkrut
  • Peale:
  • 450 g rabarberit
  • 50 g mandlilaaste
  • kaneeli

Juhised

1

Alusta keedukreemi valmistamisest. Selle jaoks vahusta munad suhkru ja jahuga. Kuumuta potis koor keemiseni ja lisa siis munasegu, samal

2

ajal segades. Kuumuta tasasel tulel kuni kreem pakseneb. Lõpuks lisa vanillisuhkur.

3

Põhja valmistamiseks sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel mandli- ja nisujahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga.

4

Lisa jahtunud sulavõi ja jahusegu. Sega ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja.

5

Puhasta ja haki rabarber väiksemateks tükkideks.

6

Määri ¾ keedukreemist põhja peale laiali. Kreemi peale puista rabarberitükid, mandlilaastud ja kaneeli.

7

Küpseta kooki 180 kraadi juures 40 minutit.

8

Lase koogil veidi jahtuda ja eemalda siis vormist. Serveeri ülejäänud keedukreemiga!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära
märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri