Keeksid, muffinid ja küpsetised

Vürtsikas apelsinikeeks

Mis sa vihmasel suveõhtul ikka teed, kui küpsetad midagi maitsvat…  🙂

Vürtsine
apelsinikeeks on mõnusalt pehme, sest sisaldab lisaks nisujahule ka mandlijahu.
Apelsinikoor muudab keeksi vahvalt oranžiträpsuliseks ja sobib oma veidi mõruda
maitse poolest magusa küpsetise sisse ideaalselt. Kõige tipuks veel valge
šokolaadi glasuur ja mõned maasikad!

Vaja läheb:
4 muna
150 g
rafineerimata suhkrut
125 g kreeka
jogurtit
75 ml õli
150 g
nisujahu
100 g
mandlijahu
1,5 tl
küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl
kaneeli
0,5 tl
jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl
jahvatatud ingverit
1 apelsin
Kate:
50 g valget
šokolaadi
maasikatükke
Tee nii:
Vahusta
omavahel munad ja suhkur. Lisa jogurt ja õli. Sega teises kausis mõlemad jahud,
küpsetuspulber, sool ja vürtsid. Riivi apelsinilt koor ja sega see
muna-jogurtisegusse, pigista sinna ka ¼ apelsini mahla. 
Sõelu nüüd ka jahusegu
teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Määri keeksivorm rasvainega
ja vala tainas vormi. Küpseta keeksi 180 kraadi juures 30-40 minutit kuni see
on kuldne ja küpsenud. Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.
Sulata
vesivannil valge šokolaad ja nirista keeksile katteks. Kaunista värskete maasikatega!
♡♡♡
PS!
Kui Sa teed seda keeksi, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri