Koogid

Imeline maasika pavlova vaniljekreemiga

 

Käes on juulikuu, mis tähendab seda, et turult saame osta kodumaiseid mesimagusaid maasikaid!!!

See õhuline pavlova mõnusa vaniljekreemi ja maasikatega maitseb nii ausalt ja imeliselt, see pavlova lausa sulab suus!

Vaniljekreemi valmistamiseks soovitan kasutada Kotanyi vaniljesuhkrut, mis sisaldab looduslikku vaniljepulbrit ja teeb maitsepoolest teistele suhkrutele silmad ette. Tänu sellele näed kreemis ka neid toredaid imepisikesi musta värvi vaniljeträpsusid. Mulle nii meeldivad need!
Tutvu Kotanyi maitseainetega siin!

Kook valmib hästi lihtsalt- tuleb vaid munavalge parajalt vahtu ajada ja siis sellel rahulikult ahjus kuivada lasta.

Südasuviselt maitsev maius, mida sõpradega koos nautida!

Vaja läheb:

Besee:

7 munavalget
300 g suhkrut
1 spl kartuli- või maisitärklist
2 tl valge veini äädikat
1/4 tl soola

Kreem:

500 ml rõõska koort (10%)
7 munakollast
80 g suhkrut
2 spl nisujahu
3 tl Kotanyi vaniljesuhkrut
2 spl konjakit/brändit/rummi

Kaunistamiseks:


300-400 g värskeid maasikaid
münti

Tee nii:

Eralda munakollased munavalgetest. Säti ahjukuumus 160 kraadi juurde.

Vahusta munavalged veidikese soolaga kergete vahupilvede tekkimiseni ja hakka siis järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta kuni saad tugeva vahu. Lõpuks lisa tärklis ja äädikas ja vahusta veelkord kergelt läbi. Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri see ca 28 cm läbimõõduga ringi kujuliseks kettaks laiali.

Tõsta plaat ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale. Küpseta nüüd ca 1,5 tundi. Lase beseepõhjal praokil uksega ahjus pisut jahtuda enne kui täiesti välja võtad.

Samal ajal kui beseepõhi ahjus küpseb saad valmistada vaniljekreemi. Selle jaoks kuumuta koor keemiseni. Vahusta omavahel munakollased, suhkur ja jahu. Vala munasegu kuuma koore sisse ja kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Tõsta siis tulelt ja lase 10 minutit jahtuda, seejärel sega sisse vaniljesuhkur ja alkohol. Jahuta kreem külmkapis.

Määri beseepõhjale ühtlaselt laiali vaniljekreem ja viiluta peale maasikad. Kaunista pavlova veel mõne mündilehega ja naudi siis kohe!?

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri