Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Šokolaadi toorkook

Mõnusalt kreemjas ja täidlane toorkook, mille maitsestamiseks kasutasin seekord Boost Yourself’i imelist Choco pulbrit. Kui eelmisel õhtul tuleb meelde pähklid likku panna, siis läheb selle koogi valmistamine ka üsna kiiresti?

Vaja läheb:

Põhi:

100 g kuivatatud datleid
30 g Kreeka pähkleid
30 g metspähkleid
30 g mandlijahu
30 ml kookosõli

Täidis:

300 g India pähkleid
120 ml kreemjat kookospiima
60 ml kookosõli
5 spl agaavisiirupit
1 tl vaniljeekstrakti
3 spl Choco pulbrit (Boost Yourself)

Glasuur:

2 spl kookosõli
1spl agaavisiirupit
1 spl Choco pulbrit (Boost Yourself)

Kaunistamiseks:

põldmarju
0,5 spl Choco pulbrit (Boost Yourself)

Tee nii:

Pane eelmisel õhtul India pähklid vette likku, et need saaksid pehmeneda.

Vala köögikombaini pähklid, datlid ja mandlijahu. Purusta kõik ühtlaseks massiks. Kui datlid on pigem kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 15 minutit leiges vees, et need pehmeneksid. Sulata nõrgal kuumusel kookosõli ja sega see teiste ainete hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja pista vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks nõruta kõigepealt India pähklid sõelal liigsest veest ja vala blenderisse. Lisa pähklite peale kookospiim, agaavisiirup, kookosõli, vaniljeekstrakt ja Choco pulber. Purusta kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri pähkli-choco segu koogipõhjale. Hoia kooki 2,5-3 tundi sügavkülmas, nii tardub see kõige paremini ja koogist saab ka ilusad tükid lõigata.

Valmista koogile glasuur. Sulata kookosõli ja sega hulka agaavisiirup ja Choco pulber. Eemalda kook vormist ja kata glasuuriga. Kaunista põldmarjadega ja sõelu veel tipuks peale pisut Choco pulbrit.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri