Koogid

Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga

Pähklivõise põhjaga kreemjas kodujuustu-jogurtikook on tänu toorkakaole mõrudam ja vähemagusam. Kui
eelistad magusamat kooki, lisa mett rohkem. Koogi saad säravamaks rubiinpunaste granaatõunaseemnetega.

Retsept ilmus ka detsembrikuises Toit&Trend ajakirjas.

 
Vaja läheb:
 
Põhi:
2 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
50 g tatrajahu
50 g metspähkleid/India pähkleid
20 g kookoshelbeid
1 spl mett
 
Kate:
500 g kodujuustu (rasvasemat)
400 g Kreeka jogurtit
3-4 spl mett
2 spl toorkakaod
2,5 tl želatiini+ 3 spl vett

 

250 g Kreeka jogurtit
1 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
1 tl mett
 
Kaunistamiseks:
granaatõunaseemneid
Tee nii:
Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid. Sega
omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi. Lisa 1-2 spl vett
ja sega kõik ühtlaseks massiks. Segu peaks jääma sellise tekstuuriga, et saad
selle koogivormi põhja suruda. Vajadusel lisa veel vett. Suru saadud segu
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22cm) põhja ja aseta
vorm külma.
Sega omavahel kodujuust ja jogurt. Lisa vedel mesi* ja
kakao. Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis vesivannil. Jahuta
mõni minut ja vala siis peene joana kodujuustusegu hulka samal ajal segades. Lase
koogil 3-4 tundi külmkapis tahkuda.
Eemalda kook vormist ja määri katteks peale pähklivõi-,
jogurti- ja meesegu. Kaunista kook granaatõunaseemnetega.

 

*Kui mesi on liiga tahke, siis sulata seda eelnevalt väikese
poti sees nõrgal kuumusel ja lase siis täielikult jahtuda.
♡♡♡
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri