Smuutid ja hommikusöögid/ Töötuba

Tervisliku hommikusöögi ja snäkkide töötuba

Hommikusöök on minu jaoks alati number üks toidukord olnud. Ootan juba õhtuti magama minnes seda hetke, mil saan maitsva hommikusöögiga päeva alustada.

Kuigi söön hommikuti peaaegu alati kas putru, müslit või joon ühe kosutava smuuti, siis erinevad need iga päev oma välimuse ja maitse poolest. Panen rõhku ka serveerimisele ehk sellele, kuidas toit välja näeb. Ka siis, kui sellest parasjagu pilti ei plaani teha!

Putrudest meeldib mulle kõige enam kaerahelbepuder. Seda nii toorpudruna kui ka keedetult. Samuti on megamaitsev toortatrast, odrahelvestest või riisihelvestest tehtud puder. Pudru sisse segan vahel näiteks kõrvitsa- või õunapüreed. Tihti serveerin seda ka kardemoni ja kaneeliga küpsetatud õunaviilude või röstitud banaaniga.

Hetkel lausa kohustuslik element mu pudru peal on pähklivõi, kõige sagedamini kreemjas maapähklivõi või siis metspähkli-šokolaadivõi. Erinevad pähkli- , mandli- ja seemnevõid teen alati ise, nii tulevad need kõige paremad ja tean täpselt, mida need sisaldavad!

Smuutisid valmistan värsketest puuviljadest, köögiviljadest ja enamasti külmutatud marjadest. Külmutatud marjad jätavad smuuti konsistensi mõnusalt paksuks ja jahedaks, mis mulle smuutide juures väga meeldib. Kui suvel külmutatud marjade asemel värskeid kasutan, lisan smuuti sisse alati jääd, mis selle jahedaks teeb.

Et hommikusöökide söömine igavaks ei läheks, meeldib mulle pidevalt leiutada erinevaid kombinatsioone ja retsepte, mis mul tavaliselt ka hullult maitsvalt välja kukuvad. Lihtne viis oma hommikusöök või vahepala põnevamaks ja isuäratavamaks muuta, on panna see purki nii, et kõik erinevad kihid välja paistavad.

Töötubades valmistame lisaks smuutidele ja hommikupudrule mõnusat odrakaraskit või hoopis gluteenivaba näkileiba ning selle peale teeme erinevaid hummuseid. Veeretame hullult maitsvaid “Snickersi” või Chaga-mandlivõi pallikesi ja kui jõuame, siis teeme veel miskit isuäratavat.

Tervisliku hommikusöögi ja snäkkide töötoad hakkavad toimuma nii avalike kui ka privaatsete sündmustena alates juuni 2018 algusest. Neid on võimalik broneerida nii tööpäeva kui ka puhkepäeva hommikutele. Töötuba sobib suurepäraselt ka erinevatele ettevõtetele, kes tahavad oma “koosoleku” vahelduseks teistsuguses vormis läbi viia ja töökollektiivi uut energiat tuua 🙂

Kirjuta mulle  info@koogikontor.ee ja broneeri töötuba!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri