Küpsised

Suured šokolaadiküpsised

Neid hiiiglaslikke küpsiseid erinevates variatsioonides olen teinud juba mitu aastat, sest neid on nii lihtne teha ja tõesti maitsevad vist kõikidele, keda ma tunnen. Ja no lisaks on need hullumeelselt maitsvad, et tekitavad pigem sellist sõltuvuse moodi tunnet.

Seega ma tõesti soovitan, et tee neid ainult ja üksnes siis, kui sul sõbrad-tuttavad külla tulevad, vastasel korral on oht need kõik ise nahka pista!

Serveerisin neid hullult maitsvaid küpsiseid uue Premia jäätisega, mis sisaldab mõnusaid küpsisetainatükikesi.

 

 

Prindi retsept
By Portsjonit: 12 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 13 minutit

Koostisosad

  • 150 g täistera kaerajahu
  • 150 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 2 muna
  • 200 g võid
  • 150 g fariinisuhkrut
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 80 g pähkleid (kasutasin india pähkleid ja maapähkleid)

Juhised

1

Vahusta omavahel toasoe või, suhkur ja munad. Sega teises kausis kaera- ja nisujahu, sool ja küpsetuspulber. Haki mõlemad šokolaadid ja pähklid väiksemateks tükkideks ja sega jahusegu hulka. Lisa või-munavaht jahusegule ja sega kõik ühtlaseks massiks.

2

Vormi märgade kätega ümmargused tainapätsid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3

Küpseta šokoladiküpsiseid 175 kraadises ahjus 13 minutit.

4

Lase siis 10 minutit jahtuda ja serveeri jäätisega.

PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri