Jäätised ja magustoidud

Mustsõstra besee

Minu arvates lihtsalt jumalik magustoit, mille valmistamine on lausa labaselt lihtne!

Kui suvel on kiirelt vaja midagi magusat lauale panna, siis lisaks jäätisele on see vahukommine beseekook hapude marjadega üks mu kindel soovitus.

Serveerisin seda külma maitsestamata jogurtiga, aga võin öelda, et vahukoorega pole ka üldse paha 🙂

Prindi retsept
By Portsjonit: 5 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 1 tund 10 min

Koostisosad

  • Vaja läheb:
  • 3 munavalget
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl valge veini äädikat
  • 1 tl maisitärklist
  • 3-4 spl mustsõstra toormoosi
  • Serveerimiseks:
  • maitsestamata jogurtit
  • marju

Juhised

1

Keera ahi 150 kraadi juurde soojenema.

2

Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni.

3

Hakka järk-järgult suhkrut lisama.

4

Vahusta kuni saad tugeva vahu.

5

Lisa nüüd äädikas ja tärklis, vahusta veelkord läbi.

6

Sega ettevaatlikult hulka mustsõstramoos nii, et beseevaht jääks siiruviiruline.

7

Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi spaatliga ümmarguseks ca 16 cm läbimõõduga ringiks.

8

Tõsta plaat ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale.

9

Küpseta 60-70 minutit.

10

Lase beseel siis veel 15 minutit lahtise uksega ahjus olla.

11

Tõsta siis välja ja eemalda paberilt.

12

Serveeri näiteks külma maitsestamata jogurti ja marjadega!

PS! Kui sa teed seda magustoitu, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri