Muu/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Mustsõstra-tofukook

Tofukook on alternatiiviks vegankookidele, millel on tavaliselt põhikoostisosaks india pähklid. Kui india pähklitega valmistataud koogi puhul on tegemist küllaltki rammusa suutäiega, mida mitut tükki järjest süüa ei suuda, siis tofuga variant on kergem ja mitte nii tummine (samas jällegi ohtlik, sest võid niimoodi kogemata unustadagi ennast kooki sööma).  Valmistamine jällegi imelihtne, vaja vaid blenderis kõik segamini vuristada.

Tofu on oma olemuselt justkui sojapiimast valmistatud kohupiim, selline veidi teralise tekstuuriga. Poodides leidub pehmemaid ja ka veidi kõvemaid tofusid. Kooki tegin seekord maheda Looduvägi tofuga.

Koogi sisse sobib mustsõstarde asemel segada kõiksugu muid värskeid marja- või puuviljapüreesid. Vaarikatega saad roosa koogi, mangoga jälle suviselt kollase 🙂

Mustsõstra-tofukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 45 min + 4 tundi

Koostisosad

  • Vaja läheb:
  • 60 g toortatart
  • 70 g kaerajahu
  • 20 g kookoshelbeid
  • 35 ml Loodusvägi kookosõli
  • 1/4 tl soola
  • 7-8 pehmet datlit (mulle meeldivad Rimi puuviljaosakonnast punases karbis värsked datlid)
  • Kate:
  • 400 g Loodusvägi tofut
  • 150 ml Loodusvägi kookospiima
  • 60 ml agaavisiirupit
  • 70 ml Loodusvägi kookosõli
  • 120 g mustsõstraid
  • 1 sidrun
  • 1 tl vaniljepastat
  • Kaunistamiseks:
  • 4 spl maapähklivõid
  • kookoslaaste
  • värskeid marju

Juhised

1

Pane toortatar lette likku ja lase sel umbes 15 min paisuda. Kui datlid on pigem kuivemapoolsed, siis leota ka neid.

2

Sega kokku peeneks hakitud datlid, nõrutatud tatar, kaerajahu, kookoshelbed, sool ja kookosõli.

3

Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm külma.

4

Täidise jaoks vala Blendtec blenderisse tofutükid, agaavisiirup, kookospiim, värsked või külmutatud (ja siis sulatatud) mustsõstrad, 3/4 sidruni koor ja mahl, kookosõli (vajadusel sulata nõrgal kuumusel) ning vaniljepasta.

5

Vurista kõik ühtlaseks kreemjaks massiks.

6

Vala täidis põhjale ja lase sügavkülmas 3-4 tundi taheneda.

7

Tõsta siis kook välja ja eemalda vormist.

8

Kaunista maapähklivõikastme, kookoslaastude ja värskete marjadega.

PS! Kui sa teed seda toorkooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri