Koogid

Rabarberi-martsipanipirukas

Rabarberi-martsipanipirukas on kõik maitsed ja tekstuurid nii paigas. Magus, mandline martsipan täiustab hapukat rabarberit ja krõbe, õhuke põhi vormib selle kõik tervikuks. Seda rabarberipirukat paku kellelegi eriti armsale ja erilisele.

Kui on rohkem aega ja tahtmist küpsetamiseks, siis kaunista rabarberipirukas väikeste tainaringikestega nagu mina tegin või vormi hoopis mingid teistsugused kujundid pirukale kaunistuseks. Samas, kui ei viitsi jännata, siis rulli hoopis üks suur tainaring ja kata hoopis sellega täidise osa.

Rabarberi-martsipanipirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1,5 Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 360 g Veski Mati Eriti Head nisujahu
  • 175 g võid
  • 1 spl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 120 ml külma vett
  • Täidis:
  • 600 g rabarberit (puhastatud kaal)
  • 200 g martsipani
  • 50 g suhkrut
  • 3 spl nisujahu
  • 50 g võid
  • 2 tl kaneeli
  • Määrimiseks:
  • 1 muna

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool ja suhkur.

2

Sulata 25 g võid ja jäta jahtuma.

3

Näpi jahusegu hulka ülejäänud külma või tükid ja pudista näppude vahel kõik ühtlaseks puruks.

4

Lisa sulavõi ja vesi ning sega kiirelt tainapalliks. Jaga tainas kaheks osaks, kata toidukilega ja pane 1 tunniks külmkappi.

5

Määri 26-28 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred võiga.

6

Rulli üks osa tainast jahusel laual nii suureks ringiks, et saad katta sellega pirukavormi põhja ja ääred. Tõsta lahtirullitud tainas vormi ja suru see vormi põhja.

7

Haki rabarber väikesteks tükkideks, sega suhkru, kaneeli ja jahuga. Vala rabarberisegu põhjale.

8

Riivi või haki martsipan väikesteks tükkideks. Kata rabarberisegu martsipani ja väikeste võitükikestega.

9

Rulli jahusel laual lahti ülejäänud tainas. Vormi joogiklaasi abil välja väikesed tainaringikesed ja säti need siis pirukale katteks.

10

Klopi muna 2 spl külma veega lahti ja määri munaseguga piruka pealispind.

11

Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.

12

Lase 15 minutit jahtuda ja serveeri siis rabarberipirukat soojana.

Retsept sündis koostöös Veski Matiga.

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri