Soolane

Suvised köögiviljasalatid

Hiljuti sain proovida Eesti turul uusi Green Story suviseid köögiviljamäärdeid. Neid on kokku 4 maitset, kus erinevad hooajalised köögiviljad on kombineeritud sobivate maitselisanditega.

Valikus on:

  • kikerherneste, pipra ja mustade köömnetega
  • päikesekuivatatud tomatite ja jõhvikatega
  • grillitud suvikõrvitsa ja karriga
  • grillitud baklažaani ja tomatiga

Määrded on säilitusainete- ja kunstlike lisaainete vabad ning maitsevad nagu oleks kodus tehtud. Päriselt ka. Väga head on.

Sobivad süüa nii külmalt kui soojalt- dipina juustu või krõbeda näkileivaga, kastmeks salatile või pastale. Minu lemmikuks sai päikesekuivatatud tomatite ja jõhvikatega variant. Kikerhernestega oli ka mõnna, see maitseb peaaegu nagu hummus.

Jagan siin kahte mõnusat Green Story retsepti, mis läbi proovisin ja mille sarnaseid suve jooksul kindlasti veel tahan teha. Toitvad salatid krõmpsuvate köögiviljadega, mille valmistamine ei võta kaua aega.

Grillitud köögiviljasalat (HOT)

Prindi retsept
Portsjonit: 2 Valmistusaeg: 30 Küpsetusaeg: 20

Koostisosad

  • 2 punast tšillikauna
  • 1/4 suvikõrvitsat
  • 3 väikest porgandit
  • 1 punane sibul
  • 100 g brokolit
  • 30 ml vinegrettkastet
  • 60 g Green Story köögiviljamääret grillitud baklazaaniga
  • peotäis värsket peterselli ja koriandrit

Juhised

1

Poolita tšillikaunad ja eemalda seemned. Haki kõik köögiviljad väiksemateks tükkideks.

2

Piserda üle oliiviõliga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit.

3

Lase jahtuda.

4

Sega omavahel Green Story määre ja vinegrettkaste.

5

Lisa kaste köögiviljadele ja sega läbi.

6

Haki petersell ja koriander ning lisa ka see.

7

Serveeri ja puista veelkord koraindriga üle.

Kinoa-sparglisalat 

Portsjonit: 2

Valmistusaeg: 30 min

Koostisosad:

  • 100 g kinoad
  • 5-6 sparglivart
  • 50 g beebispinatit
  • 1 väike sibul
  • oliiviõli
  • 100 g Green Story köögiviljamääret kikerherneste, pipra ja mustade köömnetega

Juhised:

Keeda kinoa pakendil oleva juhise järgi ja jahuta. Viiluta sibul ja spargel ning prae õlis mõned minutid.

Sega kinoa hulka spargel, sibul, spinatilehed ja Green Story määre. Maitsesta veel vajadusel soola ja pipraga.

Postitus sündis koostöös Eugesta Eestiga.

#koogikontor #greenstory #govegan

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri