Koogid

Porgandi-pähklitort keedukreemi ja šokolaadiga

Uhke välimusega mahlane porganditort, millel vahel magus keedukreem 🙂 See kook on nii mahe, pehme ja mõnus, et meeldib ka lastele.
Varasemalt olen sarnast porgandikooki teinud mascarponekreemiga siin ja siin, aga võin öelda, et keedukreemiga mekib veel paremini 🙂 

Retsept ilmus ka Toit&Trend aastalõpunumbris.

Porgandi-pähklitort keedukreemi ja šokolaadiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1,5 tundi+3 tundi külmas Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Porgandibiskviit:
  • 5 muna
  • 150 g suhkrut
  • 85 ml oliiviõli
  • 350 g porgandit
  • 350 g nisujahu
  • 0,5 tl kardemoni
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g metspähkleid
  • 1/4 apelsini koort
  • Keedukreem:
  • 500 g koort (10%) või piima
  • 4 muna
  • 85 g suhkrut
  • 4 spl nisujahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Kate:
  • 120 g tumedat šokolaadi
  • 100 g vahukoort
  • pähkleid
  • pohli või jõhvikaid

Juhised

1

Alusta biskviidi küpsetamisest.

2

Selleks riivi peene riiviga porgandid ja 1/4 apelsini koort.

3

Vahusta munad suhkruga ja lisa õli.

4

Sega omavahel kuivained.

5

Haki pähklid väiksemaks ja lisa kuivainete hulka.

6

Sega kõik ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit.

7

Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.

8

Biskviidi jahtumise ajal valmista keedukreem.

9

Selle jaoks vahusta munad suhkruga ja sega hulka jahu.

10

Kuumuta potis koor keemiseni ja lisa siis munasegu, samal ajal segades.

11

Kuumuta tasasel tulel kuni kreem pakseneb. Lõpuks lisa vanillisuhkur.

12

Lase kreemil täiesti maha jahtuda.

13

Lõika porgandibiskviit kolmeks kihiks.

14

Tõsta esimene koogikiht uuesti küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi põhjaks.

15

Määri peale umbes 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka kahe järgmise kihiga.

16

Pane tort 3 tunniks külmkappi. Juhul kui kook jääb seest pigem niiskeks, siis määri kihtide vahele vähem keedukreemi.

17

Glasuuri valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, tõsta siis koor kuumalt pliidilt eemale ja lisa šokolaaditükid.

18

Sega kuni šokolaad on sulanud.

19

Vala šokolaadiglasuur koogile katteks ja aseta veel 30 minutiks külmkappi.

20

Eemalda nüüd kook vormist, silu vajadusel koogiääred sulašokolaadiga ning kaunista pähklite ja pohladega.

PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Eneken
    detsember 17, 2018 at 5:02 p.l.

    Tere!

    Kui tahaksin seda teha 24cm vormis, kui palju peaks kõiki koguseid suurendama?

    Aitäh!

    • Reply
      admin
      detsember 17, 2018 at 5:39 p.l.

      Hei! Ma arvan, et kui 1,2-ga korurutad, siis on väga hästi 🙂

    Kommenteeri