Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid

Lihtne rabarberikook röstitud mandlitega

Alanud rabarberihooajaks soovitan sulle sedasama imelihtsasti valmivat, kuid ülimahlast rabarberikooki, mille võid küpsetada ka keeksivormis. Võid retsepti ise tuunida ja mee asemel kasutada vaid rafineerimata suhkrut, kuid mesi annab siia mõnusat karamellimekki juurde, niiet proovi nii ka 🙂

Lihtne rabarberikook röstitud mandlitega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 40-45 min

Koostisosad

  • 3 muna
  • 100 g võid
  • 250 g hapukoort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 7 kuhjaga spl täisteranisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga)
  • 1 tl kaneeli
  • 1/4 tl soola
  • 100 g röstitud mandleid
  • 4-5 väiksemat rabarberivart
  • 4 spl rafineerimata suhkrut
  • 100 ml mett

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma.

2

Puhasta rabarber ja lõika väikesteks tükkideks.

3

Puista rabarberi peale 3-4 spl rafineerimata suhkrut.

4

Klopi lahti munad ja sega juurde sulavõi, vanill ning hapukoor.

5

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kaneel.

6

Haki röstitud mandlid* veidi pisemateks tükkideks ja lisa pooled neist jahusegule.

7

Lisa nüüd munasegule jahusegu ja rabarberitükid.

8

Sega kõik ühtlaseks massiks.

9

Vala koogitainas võiga määritud koogivormi (ca 24-26 cm) või keeksivormi ja puista peale ülejäänud mandlitükid.

10

Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit kuni kook on pealt kuldne.

Notes

Võid mandlid ka ise röstida. Selleks osta poest tavalised koortega mandlid, puista need ahjuplaadile ja rösti neid 7-8 minutit 200 kraadises ahjus.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri