Koogid

Aprikoosikook maasika-mündikastmega

Rustikaalse olemusega pehme kook, milles on tunda mesise tekstuuriga aprikoositükke. Kergelt õhetav, külm maasika-mündikaste sobib koogile ideaalselt katteks ja teeb selle mahlasemaks. Gluteenivaba kaerajahu kasutades, saad täitsa gluteenita koogi 🙂

Aprikoosikook maasika-mündikastmega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 30-40 min

Koostisosad

  • 4 muna
  • 125 g rafineerimata suhkrut
  • 3,25 dl kaerajahu
  • 80 g mandlijahu
  • 75 ml õli
  • 1/5 t soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 6-7 aprikoosi
  • Kastmeks:
  • 250 g maasikaid
  • 5-6 mündilehte
  • 1 laimi mahl

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja lisa õli.

2

Sega omavahel kaera- ja mandlijahu, sool ja küpsetuspulber.

3

Sega jahusegu munavahule juurde.

4

Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (ca 20-22cm).

5

Poolita aprikoosid ja eemalda kivid.

6

Aseta aprikoosipoolikud koogile peale.

7

Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.

8

Lase jahtuda.

9

Kastmeks töötle blenderis maasikad, münt ja laimimahl ühtlaseks kreemiks.

10

Vala koogile katteks ja serveeri.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri