Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Vaarika-mündikook (V)

Pisut uhkem ja kihilisem kook, mille ettevalmistusega läheb küll natuke kauem aega, aga tulemus ja maitse on seda väärt. Koogi põhjas kasutasin seekord Fazeri Domino Marianne küpsiseid, mis on taimse koostisega ja kergelt piparmündise mekiga. Põhi jäi krõmpsuv ja ülimaitsev.

Sisu koosneb peamiselt india pähklitest, kuid “värvisin” ühe osa piparmündi ja spirulinaga, teise osa vaarikatega. Proovi ka! 🙂


Vaarika-mündikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 1,5 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 215 g Domino Marianne küpsiseid
  • 50 g kookosõli
  • Täidis:
  • 500 g india pähkleid
  • 320 ml kookospiima
  • 125 ml kookosõli
  • 170 g vaarikaid
  • 120 ml agaavisiirupit
  • 2 tl vaniljeekstrakti/-pastat
  • 1 sidrun
  • u 10 piparmündilehte
  • 1 tl spirulinapulbrit
  • Kaunistamiseks:
  • vaarikaid
  • piparmündilehti
  • Domino Marianne küpsise puru

Juhised

1

Alusta sellest, et pane india pähklid eelmisel päeval vette likku, et need saaksid pehmemaks minna.

2

Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest.

3

Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm läbimõõt) küpsetuspaberiga. Kata pabeririba või tordikilega ka koogivormi äär, et saaksid pärast koogi paremini kätte.

4

Purusta köögikombainis küpsised ja sega kookosõliga.

5

Suru küpsisemass vormi põhja ja aseta vorm külma.

6

Nõruta pähklid veest ja jaga kaheks nii, et ühte kaussi jääks peotäis rohkem pähkleid. See osa läheb vaarikatupsude tegemiseks koogile kaunistuseks.

7

Vala nüüd see osa, kus rohkem pähkleid, blenderisse. Lisa vaarikad, 170 ml kookospiima, 70 ml kookosõli, 70 ml agaavisiirupit, 1 tl vanilli ja 3 spl sidrunimahla.

8

Töötle kõik ühtlaseks kreemiks.

9

Tõsta 3 supilasikatäit kreemi kõrvale ja pane külmkappi.

10

Nüüd määri 1/2 vaarikakreemist põhjale ja aseta vorm 15 minutiks sügavkülma, et esimene vaarikakiht saaks tahkemaks minna.

11

Samal ajal valmista mündikreem.

12

Selle jaoks töötle blenderis ülejäänud pähklid, siirup, kookospiim, kookosõli, vanill, mündilehed ja spirulina ühtlaseks kreemiks.

13

Määri 1/2 mündikreemist vaarikakihile ja hoia jälle umbes 15 min sügavkülmas.

14

Tee samamoodi kahe järgmise kihiga.

15

Hoia nüüd kooki 3-4 tundi sügavkülmas.

16

Eemalda kook vormist.

17

Tõsta alguses kõrvale pandud vaarikakreem pritskotti ja kaunista kook vaarikakreemitupsukeste, vaarikate ja mündilehtedega.


Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri