Muu

Martsipanine purukook ricotta ja marjadega

Imehea mahlane kook, mille kattes olev martsipan läheb küpsedes mõnusalt krõmpsuvaks. Kook tuli parajalt suur, niiet jätkub paljudele. Puru krõbedale tekstuurile annab palju juurde täisteranisujahu, mis on ka oluliselt tervislikum kui tavaline valge nisujahu. Kasutada võib kõiki marju, mis hetkel käepärast on.

Retsepti idee pärineb uuest ülimalt isuäratavate piltidega koogiraamatust “Võrratud koogid”

Vaja läheb:

Puru:

3,5 dl täisteranisujahu
1,5 dl nisujahu
200 g võid
1,5 dl suhkrut
1/4 tl soola

Täidis:

500 g ricotta kohupiimakreemi
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
5 dl marju
100 g martsipani
kaneeli

Sega kokku jahud, suhkur ja sool. Haki hulka toasoe või ja mudi sõrmedega kõik ühtlaseks. Suru 2/3 taignast väiksema ahjuplaadi põhja. Vahusta munad suhkrutega ja sega hulka ricotta kohupiim. Vala kohupiimamass taigna peale, samamoodi tee marjadega. Raputa marjade peale veidi kaneeli. Sega hakitud martsipanitükid ülejäänud purutaigna hulka ja kata kook saadud seguga. Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri