Muu

Apelsinikook oliivõliga

Selle koogi valmistamise õppisin ära itaaliapärases restoranis Klaaspärlimäng, kus töötavad hästi toredad kokad ja osav kondiiter. Kook saab tehtud kiirelt ja lihtsalt, aga lõpptulemus on see-eest väga efektne ja seda nii maitse kui ka välimuse poolest!

Vaja läheb:

2 suuremat apelsini (ikka ilusad oranzid ja ilma plekkideta)
4 muna
250 g suhkrut
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat
100 g oliivõli

Kate:

150 g tumedat šokolaadi
150 g vahukoort

Kaunistuseks:

Kreeka pähkleid
riivitud apelsinikoort

Pese apelsinid hästi hoolega kuuma veega puhtaks! Lõika noaga apelsini otsatükid ära. Seejärel lõika mõlemad apelsinid väikesteks kuubikuteks ja püreesta saumikseriga täiesti sodiks. Sega püreestatud apelsinide hulka oliivõli. Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, sooda ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu apelsini-õlisegusse ja viimasena sega lusikaga alt-üles tõstes juurde munavaht.
Kata lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vala taigen vormi. Küpseta 170 kraadi juures 45-50 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks ja pealt on kuldpruun. Jahuta.
Katteks sulata šokolaad koos vahukoorega madalal kuumusel pidevalt segades kuni ühtlase massini. Vala siis šokolaad koogile ja määri kõik noaga laiali, kata ka koogi küljed šokolaadiga. Lase nüüd šokolaadikattel veidi külmas tahkemaks minna. Puista üle pähklite ja riivitud apelsinikoorega ja lõika lahti!

Apelsinimöks peale püreestamist 🙂



Enne ahju minekut




…ja ahjust tulles…




…natukene veel ja valmis ta saigi!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri