Koogid

Tsitrusekreemiga šokolaadipavlovad

Väikesed hõrgud pavlovad. Nii kerged, õhulised ja elegantsed– just nagu 20.sajandil tantsinud õbluke vene baleriin Anna Pavlova, kellest Pavlova kook inspireeritud on. Ma veel ei ole kohanud inimest, kes selle maiuse peale nina krimpsutaks. Täitsa usun, et selliseid siiski on, aga sel juhul, nad ilmselt ei kujuta ettegi, millest nad ilma jäävad. See on ju nii hea!

Seekord tegin pavlovad pisut teistmoodi ja lisasin neile tumedat šokolaadi. Beseepesa sisse läks hapukaks nüansiks apelsini-sidrunikreemi ja kõige peale vahukoore-toorjuustukreem.

Kogus: 10-11 tk

Vaja läheb:

Beseepesad:

5 munavalget
250 suhkrut
1 spl maisitärklist
1 tl veiniäädikat
100 g tumedat šokolaadi

Tsitrusekreem:

5 munakollast
1 sidrun
1 apelsin
150 g suhkrut
100 ml vett
2 spl jahu

Vahukoorekreem:

400 ml vahukoor
200 g toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
2 spl suhkrut

Eralda munavalged -kollastest. Vahusta munavalged koos näpuotsatäie soolaga pehmete tippude tekkimiseni. Lisa järk-järgult suhkur, vahepeal kogu aeg korralikult vahustades. Jäta ca 2 spl suhkrut alles ja sega sinna sisse äädikas. Sõelu tärklis munavalgevahu peale ja lisa ka suhkruga segatud äädikas. Vahusta veel korraks kuni kõik on segunenud ja on ühtlane tugev vaht.

Sulata vesivannil šokolaad ja jäta jahtuma.

Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pritsi kondiitrikoti abil (või kasuta lihtsalt lusikat) umbes 8 cm läbimõõduga beseetainaringid, mis oleks ka seest täidetud. Nüüd nirista igale beseeringile peale veidi sulašokolaadi, siis jälle üks ring beseed ja seejärel jälle šokolaad. Nii saad veel ühe korra teha, kui beseed jagub. Kokku peaks tulema 10-11 beseepesa. Šokolaadi võid natuke alles jätta, et hiljem juba kreemiga kaetud koogikesi kaunistada saaksid.

Kohenda vajadusel lusika või spaatliga besee-šokolaadi kuhjasid, et tuleksid ilusa kujuga.

Aseta küpsetusplaat 190 kraadisesse ahju ja küpseta 5 minutit. Seejärel keera ahjukuumus kohe 110 kraadi peale. Ära vahepeal ahjuust lahti tee. Küpseta niimoodi 45 minutit. Keera siis ahjukuumus kinni ja tee ahjuuks ainult natukene praokile. Lase neil 15 minutit temperatuuriga kohaneda, et besee kokku ei vajuks. Tõsta siis ahjust välja jahtuma.

Vahepeal võid teha hapuka tsitrusekreemi. Selleks klopi potis lahti munakollased koos suhkruga. Lisa vesi, jahu, 1/2 apelsini ja 1/2 sidruni riivitud koort. Pigista sisse ka tervest apelsinist ja terve sidrunist saadud mahl. Sega vispliga kõik hoolikalt segamini ja kuumuta pliidil keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni pakseneb. NB! Seda kreemi tuleb rohkem kui koogikeste jaoks kulub, aga nii saad ära kasutada kõik beseest järele jäänud munakollased.. Ja selle kreemiga saad hiljem ka muud moodi maiustada 🙂

Vahusta omavahel toorjuust, vahukoor ja suhkur.
Pane beseepesadesse kõigepealt lusikatäis tsitrusekreemi, siis kuhjaga vahukoore-toorjuustukreemi. Kaunista apelsiniviilu ning sulašokolaadiga.

PS! Kui Sa teed neid koogikesi, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri