Smuutid ja hommikusöögid

Ananassi-avokaado smuuti

 

Veel üks superhüper hommikune energialaks. Roheline! Smuutide puhul ongi just eriti äge see, et iga kord saab teha uut värvi mõnusa joogi. Täpselt sellise, mis tuju parasjagu on.

Smuuti põhitegelased on avokaado ja ananass.

Avokaado on suur antioksüdantide allikas. Lisaks aitab see roheline vili keha mürkidest puhastada ja võidelda vananemisega. Avokaados sisalduvad monoküllastumata rasvad aitavad alandada kolesterooli.

Ananass sisaldab looduslikku ensüümi, mida nimetatakse bromelaiiniks. See aitab lagundada valke ja soodustab efektiivselt seedetegevust. Erinevad uuringud on tõestanud, et seesama ananassis leiduv ensüüm on vähirakkude tapmisel tõhusam kui kemoteraapias kasutatav 5-fluorouratsiil.

Minul tuli seekord totaalne suveigatsus ja teesklesin hästi korraks, et ka novembri alguses on meie aias suvi! Ega muidu ei olnudki väga vahet, aga sügisvärvilised lehed tahtsid vägisi pildile jääda ja ikka päris jahe hakkas…

Kogus: ühele

Vaja läheb:

200 g ananassi
1/2 avokaadot
50 g banaani
peotäis smuuti sisse sobilikke rohelisi lehti (nt spinat/münt)
100 g jääkuubikuid
1/2 laimi

Serveerimiseks:

ananassi
chia seemneid

Puhasta ja koori ananass, avokaado ja banaan. Tükelda viljad kuubikuteks ja blenderda koos spinatilehtede (või muud rohelised lehed), jääkuubikute ja laimimahlaga kreemjaks smuutiks. Vala klaasi ja serveeri koos ananassilõigu ja chia seemnetega

PS! Kui Sa teed seda smuutit, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri