Koogid

Kuldne kõrvitsakook

 

Peatu kasvõi minutiks selles ebanormaalselt kiires elutempos, hinga rahulikult sisse-välja ja mõtle, kui ilus ja imeline aeg on jõulud. Aeg, mil võiks ju kasvõi natukene lubada endal lihtsalt olla… ja näiteks kooki süüa 🙂

See krõbedal täisterapõhjal siidiselt kreemja sisuga kõrvitsakook on pühadelauale loodud.

Retsept ilmus ka ajakiri Toit&Trend aastalõpunumbris.

Põhi:

150 g täisterajahu
50 g nisujahu
1 muna
125 g võid
2 spl suhkrut
¼ tl soola

Täidis:

650 g kooritud kõrvitsat
190 g karamelliseeritud kondenspiima
125 g maitsestamata toorjuustu
3 muna
1 spl maisitärklist
kurkumit, kaneeli, kardemoni

Sega omavahel mõlemad jahud, sool ja suhkur. Lisa muna ja võikuubikud, sega kõik ühtlaseks tainaks. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (28 cm läbimõõduga) põhja ja äärtesse. Hoia 15 minutit külmas. Kata põhi fooliumiga ja eelküpseta 8-9 minutit 180 kraadises ahjus.

Täidise jaoks lõika kooritud kõrvits 2×2 cm kuubikuteks. Aseta kõrvitsakuubikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni kõrvits on täiesti pehmeks küpsenud. Lase veidi jahtuda ja püreesta blenderi või saumikseri abil ühtlaseks kollaseks massiks.

Sega kõrvitsapüree hulka kondenspiim ja toorjuust, lisa vahustades munad. Lõpuks sega hulka maisitärklis ja maitse järgi vürtse.

Vala täidiseosa eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit kuni täidis on ära tahenenud ja kook on pealt ilusalt kuldne.

Serveeri kõrvitsakooki vahukoore, armastuse ja jõhvikatega!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    detsember 17, 2015 at 8:26 e.l.

    Aitäh idee eest! Tegime eile – väga mõnus vürtsiks & kreemjas kook.

  • Kommenteeri