Jäätised ja magustoidud

Lagritsajäätis

Lagritsajäätisel on kergelt soolane maik ja ääretult siidine tekstuur. Ilmselgelt eriline jäätis!

Nii eriline, et seda süües tunned ennast ka kohe neli korda erilisemana. Usun, et maitseb ka neile, kes muidu lagritsat ei armasta. Meganom.

Jäätise valmistasin soolase lagritsasiirupiga, samas võid vabalt ka magusat kasutada. Siirupi sain loomulikult Manuela Maitsete Maagiast.

PS! Siin veel mõned põhjused, miks jäätise sisse just lagritsat võiks panna:
Napoleoni sõdurid sõid lagrisat kõhugaaside leevendamiseks ja hiinlased lootuses kauem elada. Mungad aga ravisid lagritsaga mao- ja kurguhaigusi. Vot siis.

Vaja läheb:

600 ml vahukoort
500 ml suhkruga kondenspiima
2-3 spl lagritsasiirupit

Vahusta koor pehmete vahutippude tekkimiseni (ära vahusta koort kõvaks vahuks!). Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti mõni minut. Nüüd lisa lagritsasiirup. Vahusta nüüd veel, kuid ainult hästi korraks, nii et jäätisemassi sisse jääks siirup siiruviirulisena. Jääb pärast silmal ilusam vaadata! Vala nüüd jäätisesegu sobivasse kaussi ja hoia 5-6 tundi sügavkülmas. Sul pole teda vaja vahepeal segadagi mitte, lase lihtsalt rahulikult tahkeks külmuda. Serveeri jäätist väikses kausis või vahvlitopsis ja triibuta veel natuke siirupiga üle.

PS! Kui Sa teed seda jäätist, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri