Koogid

Kama-kohupiimatort valge šokolaadiga

See väike kamatort sobib Vabariigi sünnipäeva tähistama. Kama- see on ju meie endi hää leiutis, mida saab edukalt erinevates magustoitudes kasutada!

Ülimalt lihtne ja maitsev. Tort tardub külmas tänu valgele šokolaadile. Kaunistuseks sobivad kõiksugu kommid, pähklid ja muu ilus. Mina kasutasin neid kuldseid lagritsakomme.

Kogus: 8-le

Vaja läheb:

300 g kohupiima
200 g toorjuustu
200 ml vahukoort
3 spl kamajahu
2 tl vaniljeekstrakti
300 g valget šokolaadi

Kate:


50 g valget šokolaadi
50 g hapukoort

Sega omavahel toorjuust, kohupiim, kamajahu ja vaniljeekstrakt. Vahusta hulka 100 ml vahukoor. Haki valge šokolaad. Kuumuta 100 ml koort keemiseni ja vala kuum koor šokolaaditükkide peale. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Sega sulašokolaad kohupiimasegu hulka. Vahusta kiirelt kõik ühtlaseks seguks. Vala kogu mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18-20cm). Lase külmkapis 4-5 tundi taheneda, eemalda siis vormist. Sulata valge šokolaad kuumaveevannis, lase veidi jahtuda ja sega hulka hapukoor. Määri šokolaadisegu tordile ja kaunista.

PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri