Keeksid, muffinid ja küpsetised

Õuna- ja kaneelitäidisega “kringel”

Rohke õuna- ja kaneelitäidisega pehmed ja õhulised rullid on siin kokku kasvanud ja moodustavad küpsedes hoopis ühe imemaitsva kringli! Kui kringel valmis, saad igale ühele mõnusa kaneelirulli murda.

Kaneelisaialõhna täis köök ja ahjusoe kringel- sellest ei saa ju kunagi küllalt!

Tänu sellele, et see kringel saab kergelt soojendatud ahjus enne küpsemist kerkida, valmib see oluliselt kiiremini kui pärmitainast küpsetised tavaliselt.

Vaja läheb:

415 g nisujahu
1 pk kuivpärmi
3 spl suhkrut
1 tl soola
120 ml vett
60 ml piima
1 muna
40 g võid

Täidis:

100 g võid

4 keskmist õuna
5 spl fariinsuhkrut
jahvatatud kaneeli

Tee nii:

Sega omavahel jahu, pärm, suhkur ja sool. Pane vesi, piim ja või ühte potti ja kuumuta nõrgal tulel kuni või on sulanud. Lase jahtuda kuni segu on leige (käesoe). Vala vedelik kuivainesegu hulka ja lisa ka muna. Sõtku nüüd tainast umbes 5 minutit hoogsalt kuni see pole enam kleepuv. Aseta tainapall 10 minutiks rätiku alla kaussi puhkama ehk siis nii kauaks kuni valmistad õunatäidist.

Puhasta õunad ja lõika kuubikuteks. Kuumuta pannil 20 g võid, lisa õunatükid ja 2 spl suhkrut. Kuumuta kuni õunad on pehmed ja kergelt karamellised.

Säti ahju temperatuur 100 kraadi juurde. Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks. Jaota ühtlaselt peale pisikesed võitükid, õunasegu ja fariinsuhkur. Puista üle kaneeliga. Rulli ettevaatlikult laiemast otsast alustades üheks suureks rulliks. Lõika siis ca 3-4 cm paksused rullid ja aseta need võiga määritud vormi üksteise kõrvale tihedalt kokku.

Tõsta nüüd vorm ahju ja keera temperatuur välja. Nüüd saavad kaneelirullid kiirmeetodil kergelt soojendatud ahjus kerkida. Lase neil umbes 20 minutit seal rahulikult kerkida.

Keera nüüd ahjutemperatuur 190 kraadi peale ja küpseta 15-20 minutit kuni kaneelirullid on küpsenud kuldseks ja maitsvaks kringliks. Tõsta vorm ahjust ja lase jahtuda. Soovi korral nirista peale mett ja naudi soojalt koos klaasi külma piimaga! Oeh.. kui hea.

PS!
Kui Sa teed seda kringlit, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri