Jäätised ja magustoidud/ Koogid

Vaarika-brownie jäätisetort

Õnnelikku ja häid maitseid täis uut aastat, kallid sõbrad!❤

Mõnda aega tagasi sain proovida Premia uusi perejäätiseid. Saad nendega lähemalt tutvuda siin. Minu kindlaks lemmikuks osutus vaarika-brownie koorejäätis! Valmistasin sellega pühadeks ühe imemaitsva tordi, milles täiendavad üksteist tummine šokolaad ja hapukas vaarikas. Just nagu seda on uus vaarika-brownie jäätiski.
Meeldivaks üllatuseks leiad tordi seest ka karamellijäätise. Tort on vaja võimalikult kiiresti, enne jäätise sulamist ära süüa, seega kutsu külla oma suurimad magusasõbrad ja nautige koos!

Kogus: 6-8le
Vaja läheb:
1 karp (750 ml) Premia vaarika-brownie koorejäätist
0,5 karpi (375 ml) Premia karamelli-mandlijäätist
Brownie:
125 g võid
150 g tumedat šokolaadi
125 g suhkrut
2 muna
60 g nisujahu
¼ tl soola
Vaarikavaht:
200 ml vahukoort
2 tl suhkrut
60 g vaarikatoormoosi
Šokolaadikaste:
50 ml vahukoort
25 g tumedat šokolaadi
Tee nii:
Kõigepealt valmista šokolaadikook ehk brownie. Selleks
tükelda šokolaad ja sulata see koos võiga vesivannis. Lase šokolaadisegul mõni
minut jahtuda. Seejärel sega juurde suhkur. Vahusta munad kergelt vahtu ja lisa
ka need. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20
cm) põhja. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil täielikult maha
jahtuda.
Võta nüüd seesama koogivorm, milles šokolaadikooki
küpsetasid ja vooderda see toidukilega. Suru vaarika-brownie jäätis tihedalt
vormi põhja. Vaarika-brownie jäätise peale määri karamelli-mandlijäätist. Võta
mõlemad jäätised 30 minutit varem sügavkülmikust välja, et need saaksid
pehmeneda. Vooderda jäätis nüüd toidukile alla ja hoia 2-3 tundi sügavkülmas, et
see jäätuks.
Aseta šokolaadikook tordialusele valmis. Vahusta vahukoor
suhkruga kergelt vahtu. Lisa nüüd vaarikamoos ja vahusta uuesti seni kuni saad
paksema vaarikavahu. Tõsta vaarikavaht juba pritskotti valmis.
Valmista ka
šokolaadikaste. Selle jaoks kuumuta koor keemiseni ja lisa šokolaaditükid. Sega
kuni šokolaad on sulanud.
Eemalda jäätis toidukilega koos vormist ja tõsta see
šokolaadikoogi peale nii, et vaarika-brownie osa jääks ülesse poole. Pritsi
nüüd vaarikavahutupsud koogile ja nirista kook üle šokolaadikastmega.
Serveeri kooki kohe kuni see veel liialt sulama ei hakka!

PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri