Koogid

Kodukootud rabarberi-kohupiimakook (GV)

Kui maakodus pole miksrit, köögikombaini ega muid erilisi köögividinaid, kuid kook tuleb ikkagi kuidagi valmis saada, siis peab miskit eriti lihtsat välja mõtlema. Just sellepärast sündiski see mahlane purukattega rabarberi-kohupiimakook.

 

Rabarber on meie maakodu aias just praegu kõige suuremas hoos, seega valisingi ta peaosaliseks. Ja kuna tavaliselt püüan ikka nisujahu mingi muu alternatiivi vastu vahetada, siis seekord kasutasin mandli-ja maisijahu. Kook tuli mõnus ja kodune, täpselt selline, mida tahaks kohe mitu tükki süüa .
Eriti tore oli see, et sain koogis kasutada stressivaba kanade munetud maamune, mis muutis selle lihtsa koogi meie jaoks veel väärtuslikumaks :))

 

 
Koogi valmistamiseks vajad:
 
Purutainas:
2 dl mandlijahu
2 dl maisijahu
100 g mandlilaaste
4 spl rafineerimata suhkrut
3/4 tl meresoola
150 g võid
 
Täidis:
600 g kohupiima
4 muna
100 g rafineerimata suhkrut
750 g rabarberit
 
Tee nii:
Kõigepealt koori ja tükelda rabarber väikesteks tükkideks. Sega rabarberitükkide hulka 3 spl suhkrut ja 2 tl kaneeli. Jäta seisma.
Sega omavahel mandli- ja maisijahu, mandlilaastud, suhkur ja sool. Näpi jahusegu hulka võitükid kuni saad puruse taina. Suru 2/3 purutainast küpsetupaberiga vooderdatud või võiga määritud väiksema ahjuplaadi põhja.
Sega kohupiima hulka munad ja suhkur. Jaota rabarberitükid koogipõhjale laiali (ära kausi põhja tekkinud rabarberitest eemaldunud vedelikku lisa) ja vala rabarberitükkide peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud purutainas.
Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ja serveeri.

 

 

♡♡♡

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri