Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Soolane

Suvised pitsad

Spelta pitsa küpsetusseguga tulevad imeliselt krõbedad ja
õhukese põhjaga pitsad, millele sobivad katteks näiteks mahlased tomatid. Pisut
erilisema variandina soovitan pitsa peale lisada ka maasikaid. Üks on aga
kindel- pitsa kattes ei tohi puududa juust! Olgu selleks siis klassikaline
riivitud juust, mozzarella või ahjus
eriliselt hästi sulav cheddar juust. 
Alljärgneva järgi tegutsedes valmivad need suvised ja isuäratavad pitsad üsna
lihtsa vaevaga! Enamus pitsakatte koguseid on ilma täpsema koguseta, sest kõike
võid lisada täpselt nii palju, kui sulle endale meeldib.
Ühest pakist küpsetussegust saad kolm normaalsuuruses
pitsat. Pitsakattena tõin välja kaks erinevat võimalust, millest ühe võid
topelt teha.

Vaja läheb:

Põhi:

1 pakk Veski Mati pitsa küpsetussegu
230 ml leiget vett
2 spl oliivõli
0,5 tl soola

Pitsapõhjadele määrimiseks:
3 küüslauguküünt
6-7 spl oliivõli (lisa vajadusel rohkem)
kuivatatud ürte (Kotanyi)/ värskeid ürte

1.variant:
kirsstomateid
toorsinki
cheddar juustu

2.variant:
maasikaid
toorsinki
mozzarella juustu

Maitsestamiseks:
Himaalaja soola ja nelja pipra segu (Kotanyi)
Tee nii:
Valmista pitsapõhjad pakil oleva õpetuse järgi.
Koori ja haki küüslauguküüned väikesteks tükkideks. Haki ka
värsked ürdid peeneks. Sega küüslauk ja ürdid oliivliga. Kui pitsapõhjad on
lahtirullitud, määri neile ühtlaselt peale õlisegu. Seejärel laota peale
toorsingi tükid, tomati-/maasikaviilud ja juust. Maitsesta kergelt soola ja
pipraga. 
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-12 minutit ja naudi!
PS! Kui Sa teed seda pitsat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri