Muu

Pisikesed Pavlovad

Väikesed hõrgud koogikesed, mille rabedal beseepõhjal on hapukas laimikreem ja sellel omakorda katteks pehme toorjuustu-vahukoorevaht. Suvel serveeriks neid suure hulga maitsvate kodumaiste maasikatega, praegusel ajal lepin sügavkülmast võetud marjadega.
Pavlovate inspiratsioon Mari-Liis Iloveri blogist 🙂

12 tk
Vaja läheb:
4 munavalget
noaotsatäis soola
200 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 tl valge veini äädikat/õunaäädikat
1 tl maisitärklist

Laimivõie:
4 munakollast
1 muna
200 g suhkrut
3 laimi riivitud koor ja mahl
100 g võid

Kreem:
200 g toorjuustu
300 g vahukoort
2 spl suhkrut

Vahusta munavalged koos soolaga pehmete tippude tekkimiseni. Lisa suhkur munavalgevahule kolmes osas, iga korra vahepeal 2 minutit vahustades. Viimase korraga sega suhkru sisse ka vanillsuhkur ja vahusta munavalgemassi kuni saad tugeva ja läikiva vahu. Lõpuks lisa maisitärklis ja äädikas ning vahusta veel korraks kuni kõik segunenud.
Jaota kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, mõlemale 6 ühesuurust beseetaignaportsu. Võid hariliku pliiatsiga enne teha umbes 8 cm läbimõõduga ringid küpsetuspaberile ette, siis saad kindlalt ühesuurused pavlovad
Aja lusika või spaatli abil ühtlaselt laiali, nii et iga ringi keskele jääks väike süvend. Süvendisse saab peale küpsemist laimikreemi panna.
Aseta küpsetusplaadid 160 kraadisesse ahju ja keera ahjukuumus kohe 110 kraadi peale. Küpseta niimoodi 30 minutit. Keera siis ahjukuumus kinni, aga hoia veel pavlovaid 10 minutit kinnise ahjuuksega ahjus. Seejärel hoia neid veel vähemalt 30 minutit rahulikult praokil ahjuuksega ahjus. Sel viisil on kindlam, et besee kokku ei vaju.
Vahepeal võid teha hapuka laimivõide. Selleks klopi potis lahti munakollased ja muna koos suhkruga. Lisa riivitud laimikoor ja -mahl. Sulata või ja lisa ka see. Kuumuta segu 7-8 minutit pliidil kuni segu pakseneb. Tõsta pliidilt ära ja jahuta.
Toorjuustu-vahukoorekreemi jaoks. Sega toorjuust lusikaga pehmemaks. Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Sega pehme toorjuust spaatliga alt-üles tõstes vahukoore hulka.
Iga valmis beseepõhja süvendisse pane 2 tl laimivõiet ja paras ports toorjuustukreemi. Mina kasutasin kreemi jaoks pritskotti, nii jääb kaunim! Kaunista pealt marjade ja melissilehtedega.

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri