Mõnus ja mahlane kohupiima- rabarberikook martsipaniga, mida jagub ka rohkemale rahvale.
Vaja läheb:
Põhi:
175 g võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillsuhkrut
1 sl vett
Rabarberikate:
700 g rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut
Kohupiimatäidis:
500 g kohupiima
250 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillsuhkrut
1,5 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahla
125 g martsipani
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning kata küpsetuspaberiga kaetud plaat tainaga. Puhasta rabarberid, tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt kõrvale ja jäta 15 minutiks kaane alla seisma. Kata tainas nõrutatud rabarberiga (0,5 dl rabarberimahla jäta täidise jaoks). Vahusta munakollased suhkrutega. Sega hulka kohupiim koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga vahu hulka. Vala täidis rabarberitele. Pudista esmalt peale martsipanitükid, siis ülejäänud tainas. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Jahuta ja lase heal maitsta!
Kommentaare pole