Muu

Beseekattega valge šokolaadi-sidrunikook

Hapukas ja samas parajalt magus kook sidrunikreemi ja valge šokolaadiga, peal krõmpsuvad mandlilaastud..
Pisaratega! 🙂

Vaja läheb:
Põhi:
125 g võid
2,75 dl nisujahu
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
2 spl vett

Täidis:
2 sidrunit
4 munakollast
1,5 dl suhkrut
1,5 dl vett
2 spl nisujahu
150 g valget šokolaadi
100 g vahukoort

Kate:
4 munavalget
1 dl suhkrut
20 g mandlilaaste

Sega toasoe või suhkru, soola ja jahuga. Lisa vesi ja sega kiirelt kõik ühtlaseks massiks. Suru taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta 15-20 minutiks külma. Küpseta põhja 200 kraadi juures 8-10 minutit kuni on kergelt kuldpruun.
Täidise jaoks sega omavahel 2 sidruni mahl ja koor, munakollased, suhkur ja vesi. Lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades kuni paksenemiseni. Tõsta tulelt ning jäta jahtuma.
Sulata valge šokolaad vahukoorega koos väikeses potis.
Vala sidrunikreem küpsenud põhjale ja selle peale sulanud valge šokolaad. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit või seni kuni näed, et šokolaad ei ole enam liiga vedel:) Küpsemise ajal vahusta munavalged, lisa järk-järgult suhkur ja vahusta kuni saad tugeva munavalgevahu. Määri munavalgevaht küpsenud sidrunikreemi ja valge šokolaadi kihile. Raputa kõige peale mandlilaastud ja küpseta veel 175 kraadi juures ca 10-12 minutit.
Jahuta ja eemalda siis vormist.

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Mannukas
    november 10, 2019 at 11:10 e.l.

    Superhea kook, tänud retsepti eest.

    • Reply
      admin
      november 27, 2019 at 1:40 p.l.

      Seda on nii vahva kuulda. Aitäh Sulle tagasiside eest! 🙂

    Kommenteeri